"Parestezii ale picioarelor
Precedate deseori de contractii musculare (carcei), amortelile gambelor rezulta in majoritatea cazurilor din pricina insuficientei circulatorii. Cativa pasi sau masajul usor al gambei restabilesc circulatia periferica, dar daca amortelile se repeta frecvent consultati medicul. Insuficienta circulatorie si varicele explica de asemenea furnicaturile in talpa, frecvente la femei dupa o anumita varsta.
Amortelile difuze si persistente la nivelul picioarelor, numite de medici parestezii, semnaleaza o suferinta nervoasa. Diabetul, administrarea unor medicamente (chimioterapie), intoxicatia alcoolica sunt la originea polinevritelor manifestate prin amorteli. De asemenea, unele boli genetice dau amorteli, dar in aceste cazuri sunt insotite si de alte semne precum slabirea fortei musculare (distrofie neuromusculara). Unele tumori cerebrale, accidentele vasculare cerebrale localizate in zona frontala a creierului sunt cauze ale amortelilor la nivelul membrelor inferioare. Academician profesor doctor Constantin Popa, directorul Institutului de Boli Cerebrovasculare "Vlad Voiculescu", atrage atentia ca foarte frecvente in randul populatiei sunt paresteziile aparute in urma herniei de disc, care comprima nervii periferici sau chiar maduva spinarii. In aceste cazuri, indicatia medicilor este interventia chirurgicala."
Citeste asta, ar trebui sa te ingrijoreze destul de mult. Neaparat consulta un medic, ai putea sa ai o problema de la coloana si este destul de grav.
Alina, nu de joaca cu asta, mai ales daca esti in crestere, iar spatele (in principiu coloana) este o zona foarte folosita a corpului nostru. Nu te baza pe ideile si banuielile noastre, consulta-ti medicul de familie...
Si eu ma gandesc ca de cand m-a operat mi se intampla asta eu cred ca mia intins prea mult la operatie cam 60 de grade si doctorul care m-a operat oricum ii era frica ca eu am avut si niste complicatii la operatii dar el a vrut sa faca o treaba cat de cat buna acum nu imi ramane decat sa fac mai multa miscare.
Mergi cat mai repede inapoi la medicul care te-a operat, se pare ca ai o sciatica, semn ca, undeva la nivelul coloanei, se comprima un nerv vertebral.