| ItsMarius a întrebat:

Hey! Sunt MARIUS. Am 11 ani. Practic inotul, iar acasa ridic greutati. E normal sa am 40kg?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| BuLaNNNeL a răspuns:

Limiteaza-te la exerciții cu propria greutate (flotări, genuflexiuni, tractiuni etc), daca chiar iti place.
"Ridicat greutati" nu e tocmai ok, deoarece esti mic. Exista accidentari la persoane adulte, oameni cu experienta in sala. La tine șansele să te accidentezi urât, chiar sa "deformezi/rupi" tendoane, inserții sunt foarte mari.
Dar; parerea mea este de ajuns ca faci înot. Ai nevoie si de odihna fizică și psihică.

| ItsMarius explică (pentru BuLaNNNeL):

Mersi
Dar nu ridic greutati foarte grele max 6kg

| BuLaNNNeL a răspuns (pentru ItsMarius):

Suficiente pentru o accidentare, mai ales daca faci de capul tau. Repet, rezuma-te doar la înot. Si înot si antrenamente cu greutăți = stres psihic; pe lângă epuizare fizică pe care o simte toată lumea, exista si epuizarea psihică, iar pe lângă toate astea ai nevoie de o alimentație bogată ca sa-ti menti echilibrul, ca organismul sa faca față la 2 sporturi + restul activităților tale.

3 răspunsuri:
| Donsavas a răspuns:

Da,este normal si nu ar trebui să ridici greutăți la vârsta ta.