| Ana2920 a întrebat:

Hey TPU! Acum sunt la mare și aș vrea să stau mult în apă, dar îmi este frică că voi face insolație. Dacă port pălărie mor de cald cu ea. Ce pot să fac încât să NU fac insolație?
P.S: am pielea destul de sensibilă

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Stii ce e o bandana? Poti sa o pui la git cand e frig, poti sa o folosesti ca masca, poti sa faci din ea banderola, sau poti sa o pui pe cap ca o caciula. Cred ca poti gasi pe acolo din acelea subtiri, care sa te faca sa te simti confortabil.

| Den1sa a răspuns:

Poti sa stai in apa fara sa faci insolatie doar trebuie sa eviti orele de la prinz(13:00-16-00) pentru ca atunci soarele este cel mai puternic, sau ca sa nu iti tina palaria cald trebuie sa fie deschisa la culoare de preferat alba

| CezaraEM a răspuns:

Pune-ti pe cap o sapca, alta solutie nu e si mai ales daca iti e frica de insolatie care e destul de neplacuta! Cat despre pielea sensibila, da-ti cu o crema de plaja cu factor 50, te va proteja!
Balaceala placuta!

Răspuns utilizator avertizat
| Smolbean a răspuns:

Pt piele folosește crema de protecție rezistenta la apa. Cele pentru copii din ce știu au o rezistenta mai mare. Spf +50.
Ca să nu faci insolație trebuie sa stai la umbra la orele în care soarele are o putere mare, între 11-si pana pe la 3- 4. Dacă chiar vrei sa stai în apa atunci, poți sa îți pui un material, ca un batic pe cap, nu tine cald. Sau pălărie. Altceva nu ai ce sa îți pui.