Nu stiu ce sa zic, pentru un adolescent e mult, mai ales ca acum corpul tau se dezvolta, stiu ca aceste energizante au foarte mult zahar, un singur energizant are cred toata doza de zahar necesara corpului pentru o zi, si gandeste'te ca mai si mananci si in alimente exista zahar, adica iti strici ficatul, iti dai peste cap digestia, eu zic sa incerci macar sa reduci doza daca nu te poti lasa de ele, adica incearca sa iti cumperi 3 energizante pe saptamana, sa iti stabilesti anumite zile in care sa le consumi, si in acele zile incearca sa nu consumi dulciuri sau alimente cu mult zahar, si spune'le parintilor tai sa nu iti mai dea bani sa cumperi energizante sau sa nu iti mai cumpere sau pur si simplu sa le ascunda, dupa vreo 2-3 saptamani ar trebui sa nu iti mai doresti asa mult sa le consumi, si daca nu mai ai energizante nu o sa mai bei. Gandeste'te la ficatul tau, ai doar 14 ani, adica la 30 ce o sa faci? Pot fi afectati si rinichii, care filtreaza sangele, si daca e afectata aceasta functie e foarte naspa, eu zic sa iti impui sa te abti cat de mult poti, nu iti tine energizantele in camera ta si sper ca poti sa te lasi, deoarece nu e deloc bine.
Trebuie sa incerci sa le lasi. O sa ajungi sa faci diabet din cauza concentratiei mare de zahar din ele. iar cofeina iti mananaca calciul din oase ceea ce o sa te opreasca din crescut si o sa ai oasele slabe. Nu iti cere organismul dar ai dezvoltat o dependenta psihologica. Dar trebuie sa faci tot posibilul sa le lasi. Iti spun asta ca sportiv. Nu iti vitalizeaza organismul il face sa functineze mult mai repede decat are nevoie si iti distruge sistemul nevos.
Buna.Nu cred ca o sa ai probleme cu inima, dar cu rinichi si cu fiactul o sa ai probleme daca continui sa bei.Nu ai vrea sa stii din ce sunt facute aromele.Imi pare rau ca o sa-ti zic dar trebuie, desi o sa te ingretosez: aromele artificiale sunt facute din celule de fetus avortat, deci ai mare grija.
Avand in vedere varsta ta ar trebui sa ai energie si fara bauturile astea care sunt menite sa stimuleze activitatea organismului. Nu le poti bea pur si simplu ca bauturi racoritoare. Recunosc ca am baut si eu de cateva ori din curiozitate, cand aveam vreo 11-12 ani, dar dupa ce am citit "taurina" pe cutie am ramas oripilata cu gandul ca as fi baut pipi de taur. Nobody wants to do that unless you`re Bear Grylls . Abia mai apoi am aflat ca taurina din energizante e o substanta sintetica XD.
Ideea e ca ar trebui, in mod clar, sa renunti la ele. Poti incepe prin a micsora succesiv "doza" saptamanala. Bafta!
anonim_4396 întreabă: