| loL_7570 a întrebat:

am 14 ani, 1.55 m si 60 kg. I bine? Prietenele mele spun ca ar trebui sa slabec? Dar nu stiu cum, in timpul scoli nu prea am timp sa fac sport si in weekenduri sun ocupata, zi ce tim ceva simplu (dar nu pastile de slabit) daca chiar ar trebui sa slabesc.

Multumesc:X

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Rihanna18 a răspuns:

Aca regimul ar fi "usor", am fi toti la regim.

renunta la paine si paste fainoase. renunta la carnea prajita in ulei si mananca numai carne slaba (peste, pui) la cuptor, la gratar sau fiarta. mananca multe legume si fructe, renunta complet la mancarea de tip fast-food, renunta la dulciuri si bauturi acidulate. mananca putin si des (de 5 ori pe zi, in cantitati mici. e mai bine decat sa mananci de 2 ori pe zi dar atunci sa dai iama in mancare).

fa mult sport. poti sa te duci la alergat, sa iesi cu rolele, cu bicicletele sau sa mergi pe jos, timp de macar jumatate de ora, dar in ritm alert (stii cum se spune: mersul pe jos face piciorul frumos). daca ai posibilitatea, du-te la un bazin de inot. este cea mai rapida cale de a slabi/tonifia intreg corpul. Pentru abdomen fa multe abdomene (macar 200/zi daca vrei sa se observe efectele. poti sa le faci in 4 serii de cate 50 de abdomene). Pentru fesieri fa genuflexiuni. Poti incerca si astfel de exercitii: http://www.muccelmic.com/......-t264.html

12 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
La 14 ani nu este recomandată vreo dietă de slăbit.
Sfatul meu este să te apuci de un sport și o alimentație săracă în calorii dar care să asigure zilnic nevoile organismului nutrițional.
Asta ca să înveți ce alimente sunt cu calorii puține și sunt indicate de consumat seara iar cele cu calorii multe (bombe calorice, fabrică de calorii) să fie consumate dimineața sau cel târziu până în ora 14. 00 h, http://calorii.oneden.com/
Succes.
Pa, pa.

| anad a răspuns:

Cel mai simplu e sa-ti controlezi ce, cand si cat mananci si sa faci cat mai multa miscare: mers pe jos cat mai mult, 10-15 minute cand ai liber fa gimnastica, dans orice miscare, bea multe lichide.

| Awndre a răspuns:

In niciun caz sa nu ai mai putin de 3 mese pe zi, idel ar fi 5 mese. 3 mese principale si 2 gustari. Cred ca esti putin peste greutate normala, deci esti supraponderala, dar nu e sfarsitul lumii stai linistitahappy. Esti tanara, kg se vor duce foarte usor. Mananca sanatos(fara prajeli, sucuri, fast food), ultima masa sa fie inainte cu 4 ore sa te culci, cel putin 1, 5 l de apa pe zi si nu te astepta sa vezi rezultate minune. Iti trebuie rabdare. kg se duc cum s-au si pus, adica nu in o saptamana.Bafta>big grin

| gHelena a răspuns:

Pastilele de slabit iti fac mai mult rau decat bine. Iti recomand sa incerci cateva dintre trucurile prezentate aici: http://www.divahair.ro/diete_si_slabire. Spor sa ai!

| Meryem027 a răspuns:

Pai inteleg ca nu prea ai timp sa faci sport, dar poti incepe eliminand din alimentatia ta dulciurile, sucurile si prajelile.Nu mai manca dupa ora 6 si bea zilnic minin 2 l de apa. Dar sa stii ca nu e o tragedie... tu cresti, te dezvolti si in timp slabesti.Sanatoasa sa fii si sa ai note mari! Pa pa, te pup!

| davidwarner a răspuns:

Din cate stiu eu, greutatea se calculeaza astfel: ex: 155m- 10 deci 45 de kg. Daca vrei sa slabesti, nu te grabi incearca sa slabesti cat mai sanatos. O dieta personalizata, mult sport si multa apa... Daca slabesti prea rapid, in primul rand apare efectul eu-eu, in al doilea rand apar tot felul de complicatii nu mai ai acelasi randament la scoala si te poti imbonlavi de anorexie, amenoree etc. Succes, sper ca te-am putut ajuta!

| 0anaLovesHIPHOP a răspuns:

thinking e posibil. eu am 15 ani 1, 72 si 60 de kg si consider ca trebuie sa slabesc, acum depinde cum te vezi tu. parerea ta conteaza cel mai mult, daca te simti bine in pielea ta big grin. ca sa slabesti trebuie sa ai mese regulate, sa nu mananci dupa ora 7, sa consumi multe fructe si legume, dar atentie, nu seara!, si sa-ti faci timp macar 30 de min sa faci exercitii, simple, gen abdomene, genonflexiuni. Baftahappy

| ciprian112 a răspuns:

Sincer la 14 ani nu pot zice ca esti ocupata chiar toata ziua, adica ai timp macar de 15 min de abdomene(exercitii), etc., plus ca un regim adecvat e ok:big grin

| maryusGosSu a răspuns:

Incearca sa mananci de 2 ori pe zi nu prea mult. si sa mergi pe jos la scoala si cand te intorci la fel. si o sa vezi rezultatelehappy
succes

| metehne a răspuns:

Buna!

hmm nu prea ai timp?

pai incepe sa faci acasa miscare o ora doua, renunta la dulciuri, paine si mancarea nesanatoasa, macar pentru un timp daca nu poti definitiv!

Mananca sanatos, bea mai multa apa, si de la ora 6 nu mai manca, poate doar un fructhappy
La varsta ta nu ti-as recomanda pastile de slabit pentru ca nu vei sti ce reacti adverse ar putea aparea!

Mult succes!
pa, pawave

| DeEeA_2049 a răspuns:

Eu am 1, 50 m si 42 kg

| loL_7570 explică:

Multumesc pentru raspunsurile voastre.Cam cate kg ar trebui sa ma?