| GraveDigger91 a întrebat:

Am 14 ani sunt baiat 1, 62 cm si de la 11 ani au inceput oasele sa imi trosneasca ca naiba, mama spune ca crest.....Nu prea cred.Cel mai mult imi trosnesc coatele, genunchi, soldurile, devine dureros aiba dupa cateva ori dupa ce le trosnec (4-5 ori) dar o durere suportabila. Aveti idee ce poate fi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| anonimg a răspuns:

Salut. Problema ta este din pricina unei mari lipsă de magneziu. Din pricina aceasta trosnesc articulațiile.
Soluția este o ciorbă bogată în frunze de țelină (nu de rădăcină).
Frunzele trebuiesc spălate bine, dar să nu fie oparite, chiar dacă ciorba va avea culoarea verzuie.
Pe lângă frunzele de țelină se poate adăuga și ceapă, morcov, orez, si tot ce se adaugă la o ciorbă pentru ca să aibă si gust(inclusiv sare); dar trebuie să predomine frunzele de țelină.
Mănânci cât de des poti din această ciorbă. O să vezi că în două zile o să uiti că iti trosneau oasele(de fapt, articulațiile).
Vitaminele din plante se așează mult mai bine decât cele din pastile; sunt mult mai eficiente.
Pune-o pe mama ta să-ti facă o astfel de ciorbă si o să vezi cât de mult contează să consumăm verdețuri.

3 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Spune-i mamei ca zgomotele articulare daca sunt insotite de durere o obliga sa te duca la un ortoped --- nu la unul, ci la doi! Daca nu sunt probleme la nivelul articultiilor dureroase, parerea acestora ar trebui sa coincida!

Bula
| Bula a răspuns:

Esti in plina crestere, iar oasele trebuie alimentate si miscate bine!
Pentru a introduce calciu si magneziu necesar in organism ai nevoie sa consumi lactate bio (din lapte adevarat) cat mai mult, respactiv sa consumi si legume si fructe care contin magneziu (pentru fixare) si vitamine (acceleratoare pentru absorbtie si fixare in organism).
Totodata trebuie "sa provoci" organismul sa CEARA aceste ingrediente necesare cresterii si mentinerii corecte a organismului, prin cat mai multa miscare fizica.

| Violleta2022 a răspuns:

NU iti mai trosnii oasele ca dai socuri la articulatii!
Cine te-a invatat sa afci asta si care este motivul?
Vezi pe cineva ca-si trozneste de nebun oasela sau sa-si provoace durere?
Ia o pauza baiete ca esti mare si poti intelege, ca nu-i nromal sa dai socuri articulatiile, pentru ca asta faci si de aceea este dureros. Obiceiul asta trebuei sa inceteze imediat, ca sa dai timp articulatiilor sa se dezumfle si sa revina la forma normala si nu vor mai fii dureroase.

| GraveDigger91 explică (pentru Violleta2022):

Îmi trosnesc oasele când fac genoflexiuni flotări și alte exerciții fizice, une am zis eu că le trosnesc din plăcere?;-;