| mesabbsta a întrebat:

:* Am 14 ani, sunt fată şi port ochelari cam de când aveam vreo 5 ani. sad Aş vrea să îmi cumpăr lentile de contact pentru că m-am săturat de ei. Sunt şatenă şi am ochii căprui, ce culoare s-ar potrivi mai bine? Eu mă gândeam la verde, dar nu sunt sigură. Şi de asemenea, aş vrea să îmi daţi nişte păreri, dacă aţi avut vreodată lentile de contact, cum sunt? Sunt incomode, greu de întreţinut şi tot ce se spune despre ele? N-aş vrea să fac o greşeală cumpărându-le. Fundă pentru cel mai bun răspuns :*

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| mixxjim a răspuns:

Depinde si ce problema ai la ochi, nu se pot pune lentile pentru orice fel de problema si, mai ales, nu se pot folosi din cele colorate pentru orice fel de problema. da, sunt foarte incomode, greu de intretinut, asta incluzand si pretul, pentru ca trebuie schimbate periodic (cateva luni, asta insemnand de fiecare data alti 200 ron), poti avea probleme mult mai mari folosindu-le decat daca folosesti ochelarii. te poti zgaria la inceput, pina inveti sa le pui, se poate inflama membrana conjuctiva, se pot face alergii si la astea, ca la orice altceva. numai un medic, dupa un control foarte amanuntit iti poate spune daca sa porti si ce tip anume sa iei, nu poti merge la magazin sa cumperi lentile de contact cum cumperi un tricou, vederea este un lucru mult prea important ca sa-l tratezi cu usurinta. sa stii ca daca ai o pereche de ochelari eleganta, bine aleasa, sa se potriveasca cu fizionomia ta, te poate avantaja foarte bine, chiar mai mult decat niste ochi verzi falsi. plus ca daca lentilele sunt de vedere si sunt o culoare deschisa peste ochi de culoare mai inchisa se vad foarte ciudat, adica urat, cam freak, sa fiu sincera, c-am vazut asa ceva. deci alege mai bine o rama de ochelari frumoasa si mai asteapta cu lentilele. succes si multa sanatate!

5 răspunsuri:
| bulin a răspuns:

In primul rand necesita igiena in al doilea rand nu le porti purta mereu deoarece incep sa te usture ochii.

Răspuns utilizator avertizat
| SantaAndrei a răspuns:

Sora mea are 15 ani, si poarta lentile de vreun an jumate. E mai greu la inceput, dar te inveti cu ele. Trebuie o igiena impecabila cand le pui sau le dai jos.

Si poti sa le porti doar cand pleci undeva, iar in casa poti purta ochelari. Oricum, trebuie sa consulti un doctor care sa ti le prescrie inainte.

Si lentilele nu sunt neaparat colorate, poti sa le iei incolore si ramane culoarea naturala a ochilor.

| asdfghjklqwertyuiopzxcvbnm a răspuns:

Trebuie sa te speli pe maini MEREU inainte sa le dai jos, n-ai voie sa-ti bagi apa in ochi sau sa-i faci baie cu ele k s-ar putea sa-ti cada de la abur.Si nu poti sa dormi cu ele ca ti se lipesc de ochi. Poti sa atipesti cateva minute da nu mai mult. Poti sa folosesti lentile de zi adica sa ti le pui dim si seara sa le arunci.Sau lunare, s-au permanente.Nu sunt foarte scumpe.Pret: In jur de 180 de ron. Pot fi si mai ieftine si mai scumpe, depinde de calitate.

| DianaPuipufos a răspuns:

Buna... SIncer nu ti le consiliez. De ce. sunt scumpe, trebuie intretinute, pe lunga durata iti creeaza probleme mai grave si trebuie sa iti cumpere altele noi foarte des. in schimb iti propun altceva. mergi la oftalmologul tau (doctorul de ochi) si cauta sau ceri sa-ti faca ochelarii tai cu alta forma. eu mi-am cumparat dar cu lentila normala pentru cami placeai super mult si sunt extraordinar de la moda. uite cateva modele

http://www.google.it/......tp?/imgres r:0, s:0

eu mi-am cumparat cu rosu, verde si galben, sunt superbi ii ador. Si multe vedete poarta asa ceva. ex. Anda adam, Delia matahe, Antonia. Sper ca te-am ajutat.