Tratamentul consta in utlizarea de sampoane, lotiuni sau crème pe baza de permetrin, piretrin, piperonil butilat, malation, lindan sau ivermectin. Cu acestea te speli pe cap sau le aplici sub forma de masca pentru par. Solutia rapida: te tunzi zero. Daca veti considera ca e inestetica (in cazul femeilor chiar este) apelati la cele de mai sus.
http://www.i-medic.ro/blog/pentru-adolescenti-cum-scapam-de-paduchi
@suntserios da ma... imi dau seama! [ma refer la nume].
Sa se duca repede la parinti! Nu este o rusine, ai grija sa nu iei si tu de la ea.Ea a luat la randul ei de la altcineva! Du-o la parintii ei si o sa stie ei ce sa faca.Sa nu mai spui nimanui ca se duce vorba si copii de varsta aia sunt...altfel.
Salut! sunt prietena cu paduchii.mi-e frica sa le zic din cauza ca imi vor spune ca trebuie sa ma tund si eu nu consider tunderea parului o obtiune.si cum sa le spun?doar asa? hey, am paduchi. ) :$
Tunsul nu e musai, se poate si fara, dar gindeste-te ca oricum o sa se afle la scoala de paduchi... asa ca mai bine mai repede decit mai tirziu. E spre binele tau si al multora din jur.
Haide mai, ca nu e nici o rusine. Pe aia ii poti lua de oriunde, si trag la curat nenoroicirile.
Spune-i sa mearga la parinti. Vor sti ei cu ce sa o curete si vor trebui sa dezinfecteze si asternuturile, gulerele hainelor... daca se curata singura, degeaba o face. Se va infecta din nou din asternuturi sau de pe haine.
A avut si eu o problema de enul acum ceva timp si tot asta am cumparat In jur de 30-50 RON si da cred ca trebui sa le spuna si le zica sa-i dea bani sa si-l ia. Daca nu e spre raul ei Sa sti ca e foarte bun