Te minti singur. Cariile nu le poti rezolva fara vizita la medicul dentist si daca nu mergi, chiar daca printr-o minune ai reusi sa scapi de partea aceea neagra, smaltul de pe acel dinte e compromis, iar caria o sa continue sa "manance" din el.
Te duci la un dentist bun, de obicei plombele au garantie cel putin un an, daca in decurs de un an cade, ti-o pune inapoi gratuit. Eu am plombe si de 5-6 ani si nu a cazut niciuna.
Sanatate.
Tu ai dreptate in mare parte, insa din ce am inteles, eu, el are carie pe incisivi, cel mai probabil pe muchia incizala, iar atunci cand musca se pune presiune foarte mare. Dintele este subtire, plomba nu are stabilitate foarte mare si sare. La tine, daca ai carii pe molari, mai ales pe partea ocluzata (cea cu care mesteci), e firesc sa reziste mult mai mult in timp. In cazul lui ma mir cum de nu i s-au oferit variante mai trainice pentru problema asta.
Tocmai din cauza ca plomele au garantie nu ar trebui sa puna niciun dentist o plomba care stie ca nu tine, spre binele tuturor, ca si el consuma timp si material ca sa o tot puna iar, dar nu stiu exact unde e plomba, si eu am o plomba pe un incisiv lateral si tine de 3-4 ani, si e periculos de aproape de marginea dintelui. Oricum, de asta am si zis sa mearga la un dentist bun, si sa intrebe de garantie, nu e normal sa-mi pun azi o plomba azi si maine sa cada. Ca nu e 5 lei...
Inceara sa periezi toti dintii cu periuta de dinti cu LACALUT sau SENSODYNE! Asta se repare si albesti dintii pana devin albi si stralucitori daca periezi in fiecare zi de dimineata inainte de masa si seara inainte de culcare!
Caria macina dintele si se mareste deci fugi la dentist nu-ti fie frica. Daca cunosti un dentist mai agresiv la locul de munca ma refer ca lucreaza mai cu durere opentru clienti atunci cauta altul cu mainile mai finute cand lucreaza dar nu te speria si relaxeazaa-te nu e mare branza doar sa repari caria
Poate ai oprit din evolutie caria, insa nu ai cum sa fabrici dentina acasa si sa umpli locul respectiv. Singurul care iti poate umple gaura aia este dentistul. Din pacate nu ai sa iti repari dintii decat facandu-i o vizita.
Tu doar ai impresia ca a disparut juma' de carie, asta nu e posibil, ca o carie pur si simplu sa dispara. Pentru asta e dentistul, sa-ti repare dintii.
Ba da carea este distrusa si locul ramane gol, iar la mine caria este in josul dintelui si inainte era mere parte
Am gost la 8 dentistici renumiti si plomba nu a tinut mai mult de un an si este goarte scum. Si oricum eu merg acum la un alt dentist dar vreau si ceva natural
Caria este pe partea cu care musti, cu care tai alimentele? In acest caz poate ai nevoie de o solutie mai rezistenta decat o banala plomba de compozit care nu face fata obiceiurilor tale alimentare. Exista un fel de plomba din ceramica (onlay se numeste ea) ce se face la tehnicieni si se cimenteaza in gaura pe care o ai de la carie. Fie iti pune o noua plomba si pe deasupra iti face o fateta din ceramica ce protejeaza dintele cu totul (si corecteaza si anumite inconveniente estetice, daca ai dintele ciobit, cu pete ciudate care nu se curata, etc). Dar sa stii ca aceste metode, desi mult mai rezistente in timp (ceramica este mult mai dura decat compozitul folosit pentru obturatii), sunt mai scumpe si nu le face orice cabinet de cartier.
Deeaandreea9156 întreabă: