Reduse, care înconjoară baza unei gene. Acesta porneşte de la o mică umflătură roşie, însă atinge maximul în descursul a trei zile. Perioada de vindecare durează până la o săptămână.
• De obicei în tratarea ulciorului este suficient un tratament ambulatoriu, însă sunt şi câteva situaţii în care ar trebui să mergeţi la doctor: devine dureros, continuă să se mărească, roşeaţa se extinde, este afectată vederea, nu se vindecă după o săptămână.
• Nu folosiţi cosmetice sau lentile de contact până la vindecarea completă a ulciourului.
• Aplicaţi comprese umede şi călduţe (nu fierbinţi!) şi nu spargeţi ulciorul-trebuie să se spargă singur la momentul potrivit.
• Tratamentele împotriva ulciorului pe care le puteţi cumpăra fără prescripţie medicală sunt unguentele şi soluţiile oftalmice. Verificaţi intotdeuna termenul de garanţie şi aveţi grijă să nu confundaţi soluţiile oftalmice cu cele otice (pentru urechi).
• Deşi ulciorul nu este în general contagios, evitaţi să folosiţi aceleaşi prosoape cu bolnavul.
• Există câteva metode prin care să vă feriţi de ulcioare: în primul rând, nu frecaţi ochii şi nu puteţi mâinile murdare la ochi, evitaţi zonele poluate şi purtaţi ochelari pentru a vă proteja de praf şi alţi poluanţi; în plus, schimbaţi cosmeticele cu regularitate şi nu folosiţi sub nicio formă cosmetice expirate.
• Orice infecţie sau inflamaţie netratata a pleoapelor poate degenera într-un ulcior.
Galbenelele, albăstrelele şi muşeţelul sunt folosite pentru uz extern, aplicându-se comprese locale cu infuzie de ceai, după cum urmează: gălbenele-infuzie concentrată din 4 linguri de foi la 250 ml apă clocotită; albăstrele-se toarnă 1 cană cu apă clocotită peste 1 linguriţă şi jumătate de flori uscate şi maruntite; museţel-infuzie concentrată din 3 linguri de flori la 1 cană de apă clocotită
Numai un doctor iti poate da un tratament medicamentos. Eu iti pot da un leac babesc: incalzesti la flacara varful unei linguri de lemn si o pui peste ulcior, cat de fierbinte suporti. Astfel puroiul se aduna in varf si il poti scoate cu un tifon inmuiat in ceai de musetel. Poti folosi canamicina dupa. Un alt tratament din batrani ar fi: fierbi bine un ou, il lasi in coaja si il tai pe lung, ii scoti galbenusul si asezi causul oului pe ulcior, urmand apoi sa faci aceeasi 'miscare' cu tifonul. In speranta ca am fost de folos, iti doresc sanatate
Prof.dr. Danut Costin, seful Clinicii de Oftalmologie din cadrul Spitalului de Neurochirurgie "Sf. Treime" Iasi:"Ulciorul, cum i se spune in termeni populari, reprezinta de fapt o infectie stafilococica a glandelor sebacee ale pleoapei. Aceasta afectiune apare mai frecvent la persoane care sufera de conjunctivita cronica, la persoane care lucreaza in medii cu praf (constructii, tesatorie). De asemenea, afectiunea este favorizata si de evolutia cronica a blefaritelor (infectii ale pleoapelor). In plus, o rezistenta scazuta la aceasta afectiune au si persoanele care sufera de diabet sau de anemie.Clinic se manifesta prin aparitia in grosimea pleoapei a unei umflaturi dureroase care poate ajunge pina la 5-6 mm in dimensiune. In cursul evolutiei se produce abcedarea (umflatura se crapa si se scurge puroiul). Tratamentul recomandat este cu antibiotice, in special oxacilina. Cit priveste tratamentul pe care il stiti de la mama - cel cu coada lingurii de lemn incalzita la flacara - nu este recomandat. Si asta deoarece din aceasta cauza se pot produce arsuri oculare. Am avut suficienti pacienti care, incercind acest tratament, au ajuns apoi la noi cu arsuri oculare. Cel mai bine este ca un astfel de bolnav sa se adreseze medicului oftalmolog. Acesta poate recomanda si o solutie care se face din alcool iodat si nitrati de argint pentru a dezinfecta baza cilului (a genei).De asemenea, medicul oftalmolog poate drena si chiureta locul unde a aparut infectia. Astfel, exista siguranta ca locul a fost bine curatat si dezinfectat si nu vor mai aparea viitoare infectii. De aceea, sfatul meu este sa mergeti la un medic oftalmolog care va stabili exact tratamentul necesar pentru ca in viitor sa nu va mai confruntati cu astfel de probleme.
( de pe ...36860.html )
sau poti incerca si
www.suntmamica.ro/Ulcior.html
Du-te la oftalmolog cat mai repede, nu folosi medicamente dupa ureche si invata sa scii, pentru Dumnezeu! Cati ani ai? Fiica-mea nu scria in halul asta nici in clasa intai.
George_6132 întreabă:
Razzvan1612 întreabă: