Vad totusi ca te distrezi punand tot felul de iconite! Deci nu esti chiar asa de disperata.
Poate iti este rusine, ca nu a-ti discutat despre aceasta problema, dar nu are de ce sa-ti fie.Este ceva normal,fiziologic si ar fi bine sa stie si mama,ca sa poata sa te indrume ce ar trebui de facut.Ce fel de tampoane sa cumperi,mai ales ca-ti trebuiesc si bani pentru asa ceva,sa te invete cateva lucruri despre ciclul menstrual,de ce se produce,la cat timp,cand se produce ovulatia, ce este aceasta, poate chiar si despre viata sexuala, cum poti preveni o sarcina, etc.
Am intrebat-o pe mama de multe ori despre ciclu, mai exact cand ea avea si o bateam la cap de ce cum cand pentru ce? atata sa nu imi intrerupa cresterea in rest nimic altceva
Nu.Nu are de ce sa iti intrerupa cresterea. Poti sa stai relaxata si sa ii zici mamei tale cam ce s a intamplat.
Bine tine-mi pumnii
Tii tin
mersi
Nu are influenta asupra cresterii in inaltime, daca la asta te referi.Din cauza produselor, care contin tot mai multe chimicale, organismul raspunde in mod diferit. Unora dintre fete le poate veni menstruatia la 14 ani, altora la 10-11 ani.Totul depinde de hormoni.
Nu ai de ce sa fii disperata,ca ti-a venit menstra acum,dar,dupa cum tot citesc pe acest site,multi copii/tineri habar nu au despre nimic in ceea ce priveste viata sexuala,dar se apuca sa faca sex.Din aceste motive,ti-am recomandat sa vorbesti cu mama de pe acum,ca sa stii sa te feresti de "probleme" in viitor:sa stii tot ce priveste despre ciclul menstrual,cand ar fi bine sa-ti incepi viata sexuala, cum sa te protejezi.
Vorbeste cu mama, dar multe lucruri poti afla si de pe net.
Daca te intereseaza ceva anume, poti sa-mi scrii, pe "mesaje" sau chiar sa-mi pui aici intrebarile!
Sigur ca te corectez,deoarece ai facut o greseala gramaticala!(Si vad ca mai fraci!)
Tu nu vezi cate aberatii debitezi in aceasta postare? Nici logica nu gasesti in ceea ce spui! Nici macar nu stii sa formulezi o fraza,din care sa se inteleaga ceva.
La varsta mea,imi pot permite sa dau astfel de sfaturi,tocmai pentru a nu-si distruge copilaria(sa ramana insarcinata si apoi sa intrebe "oare cum s-a intamplat?").
Mai copila, asculta ce spun si cei mult mai mari ca tine(nu stii sa vezi ce varsta au unii?), care au ceva experienta in viata, ca nu va invata de rau! Mai pune mana pe carte, ca sa inveti cum sa te adresezi si sa postezi ceva logic!
Spune-i ca ti-a venit ciclul si ai vrea sa te ajute in legatura cu asta, nu trebuie sa-ti fie rusine de mama ta pentru ca te invata bine.
Ii zici pur si simplu, nu e greu deloc. E ceva normal, nu trebuie sa-ti fie rusine. Si cateodata nu te doare nimic, asa e. Nu ai motive pentru care ar trebui sa-ti faci griji. Tu doar spune-i mamei tale, ea va fi capabila sa-ti dea sfaturi mult mai bune.
Mi-e frica sa nu zica ca sunt prea mica ce am facut de am si din astea am 11 ani jumate nu sunt cam mica pentru el?
Imi poate intrerupe cresterea?
Nu stiu. cand aveam 10 ani mama vorbea cu sora mea de 14 ani ca sa dea domnu sa ma mai salveze domnu cativa ani sa nu il am de la 10-11... Dar nu mi a venit asa devreme. Nu cred ca are ce sa zica, doar nu poti sa ramai asa, trebuie sa ai incredere in ea.
Nu cred ca are de ce.
Am 1,57 :/ mnoo nu cred multe fete il au la 11 ani
Nu e nicio problema, eu la 11 ani aveam 1, 42
Ok...=]]
Aceste lucruri ar cam avea nevoie de o discutie cu mama ta. Pur si simplu fa-o! Nu ai motive de rusine sau alte lucruri. Durerile pot aparea inainte de menstruatie in timpul ei sau dupa ce s-a terminat. Spune-i ca trebuie sa vorbiti si o sa te inteleaga. Si nu, nu iti va afecta cresterea. succes!