Categoric este de la oja! Incearca sa te mai faci si cu tratament din cand in cand si nu doar cu oja colorata!
De preferat este sa iti stergi oja si sa lasi unghiile sa respire timp de 1-4 saptamani sau chiar mai mult!
Plus ca pe vremea asta, nu e de mers cu sandale, de ce te chinui sa iti faci pedichiura? inca nu e vara afara!
Asa ca nu te mai chinui inutil, plus ca le faci rau unghiilor!
Succes!
Sarut mina! Dacă ai unghiile de la picioare îngălbenite nu inseamnă neaparat că ai o afectiune. De cele mai multe ori pedichiura este cauza îngălbenirii unghiilor de la picioare, ojele închise la culoare sau cele roșii pigmentează unghia astfel ca după ce îndepărtezi oja, unghia rămîne cu o culoare gălbuie. Poti prevenii această situatie aplicînd două straturi de lac incolor (baza) înainte de aplicarea ojei. Daca ai unghiile ingalbenite, cel mai bine este sa faci o pauză, și sa numai folosesti ojă o perioadă de o lună de zile. În cazul in care unghiile sunt îngălbenite din cauza ojei, va trebuii sa astepti ca unghiile sa i ti creasca pentru a revenii la culoarea lor naturală. O alta solutie ar fi sa tii unghiile timp de 3 minute in apă oxigenată (3%). Cum poti prevenii aparitia îngalbenirea unghiilor? Poartă pantofi din materiale care permit piciorului sa respire, in care nu transpiri.(Porti pantofi cu toc?) Si poartă mereu șosete curate, plus o atentie sporită igienei picioarelor, adica sa le speli des. Multa sanatate, ce varsta ai?
Se intampla in general cand folosesti lac de unghii de culoare rosie, neagra, grena sau cine stie ce pigment inchis.
Galbeneala de pe unghii nu dispare, deoarece pigmentul a intrat in stratul unghiei. Va dispare in timp, odata cu cresterea unghiei. O unghie completa la picioare, creste in 6 luni, cele de la maini cresc total in 3 luni.
Am patit ce ai patit tu, iar pentru o bucata de vreme, pentru ca nu le puteam lasa asa, mai ales ca era vara, m-am dat cu lac alb sau transparent si dupa cateva saptamani, galeneala s-a diminuat considerabil. Poti incerca!
Nu te face cu nicio zeama de lamaia. Las-o "la aer" si vezi cum evolueaza, daca se inrautateste sau nu. E posibil sa ai si o ciuperca, daca in cateva zile nu vezi o imbunatatire mergi la medicul de familie sa vada ce e acolo si sa-ti recomande un tratament.
Nu am ciuperca mereu cand ma dadeam cu oja si lasam mult mi se ingalbenau atat doar.
Atunci deja stii tratamentul, lasi unghia aia "sa respire" si de acum tine oja mai putin timp, fa pauze intre aplicari (de oja) de cel putin cateva zile.
Ok atunci. Si tie ti se intamplase?
Eu nu folosesc oja.
El este barbat, ce sa i se intimple lui, crezi ca el se dă cu ojă? Unde
Da, se intampa de la unele tipuri de oja, am patit asta dupa o perioada de timp in care ma dadeam cu oja inchisa la culoare. Nu prea ai ce sa faci, decat sa iti tai unghiile. Apoi cand cresc, le tai din nou si tot asa, pana o sa fie in totalitate o unghie noua. Incearca sa le dai cu ulei de ricin oricum, ajuta mult la sanatatea unghiilor.
Daca nu te dai 1 zi cu oja nu rezolvi nimic. Lasa-le sa respire o saptamana, doua. Incearca si cu zeama de lamaie posibil sa ai rezultate si cu ea.
anonim_4396 întreabă: