| Bliss2Black a întrebat:

Am o problemă care a inceput dintr-a 4 a: ameteala brusca si repetata. Ma confrunt cu ea de 4 ani, insa acum e mult mai frecventa si accentuata, insa au mai aparut intre timp si probleme serioase de oboseala. Am incercat sa vorbesc cu ai mei si am facut analize, insa au iesit perfect normale cu exceptia anemiei la fier pt care iau tratament de la 3ani. Cand au auzit de problemele cu ameteala, nu au facut decat sa intensifice tratamentul (ce consta in fiolele de fier), insa absolut nicio schimbare, din contra: ameteli tot mai frecvente si, cu timpul, mi-a pierit cheful de-a face ceva...parca tot ce vreau e sa dorm. Odata cu clasa a8-a au venit problemele: nu ma pot concentra la ore si adorm la fiecare ora, profesorii imi cer caietul cu ce am scris, insa eu nici nu pot sa fiu atenta. Am incercat de toate! Beau 4-5 cafele de dimineata pana la pranz, ma culc la 8 si dorm cate 2-3ore la pranz, insa cand vreau sa ma apuc de lectii mi se inchid pleoapele si nu ma pot concentra. Imi vine sa adorm inclusiv in autobuz cand nu stau jos. Iau note proaste pt ca nu sunt atenta si adorm in ore (profesorii ma considera neinteresata de ora lor), nu pot sa invat si vine acusi examenul din vara! Nu stiu ce sa ma fac.
Mai rau de atat, cand le-am povestit alor mei, m-au dus la un control la ochi insa nu era nicio problemă, iar acum ma considera o mincinoasa si ca nu stiu ce scuze sa mai inventez pt notele proaste...inclusiv profa mea de romana isi face griji pt mine pt ca nu mai sunt copilul sportiv si silitor. Ma simt de parca nu vreau sa fac nimic mereu.

Ce pot sa mai fac? Sunt disperata...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| devor a răspuns:

Mai fa cateva analize.

| AnaWlm a răspuns:

Repeta analizele. Cand le ai facut prima oara? Pentru memorie este bun omega3 care se gaseste in peste(iar la farmacii, capsule,parca). Tot pentru memorie, poti lua Memoplus. Dar cel mai bine este sa te duci la un medic sa iti repeti analizele,sau cel putin sa ii spui problema. Daca nu, poti merge la PlaFar (acolo gasesti ce iti trebuie si sunt toate pe baza de plante farmaceutice naturale). Explica i vanzatoare i si iti va da ea ceva pentru concentrare sau ce iti trebuie. Nu e cazul sa fii disperata, poate fi de la pubertate, corpul tau sa raspunda in felul asta. Incearca sa le mai explici parintilor (mai mult mamei, ea este mai intelegatoare de obicei) ca ai nevoie sa repeti analizele sau sa mergi la un medic. Miza este atat sanatatea ta, cat si notele si cunostintele acumulate in mod normal la varsta asta, pe care tu le pierzi. Sa nu mai vorbim de examene... succes si sper ca te am ajutat. :*