Cel mai bine ai consulta un psiholog! De fapt si ai tai au trebui! Si eu am trecut prin asfel de momente! Succes!
Doamne feri! Iti sugerez sa porti o discutie cu ei cand sunt calmi amandoi si sa le explici care este situatia,trebuie sa le spui ca si tu ai dreptul sa alegi cum vrei sa arati, ca doar la urma urmei tu porti hainele, tu ai parul lung...nu ei.Mentionez ca la fel patesc si eu cand ma duc cu ei sa imi cumpar haine.Asa ca prefer sa merg si sa imi cumpar singur
Incearca sa vorbesti foarte calm cu ei.Sa le spui tot ce te doare.Si sa nu le intorci vorba cu nimic.Incearca sa fii umila si totusi destul de hoarata sa le expui punctul ta de vedere. Sper ca ti-am fost de folos:*.
Incearca sa vorbesti cu parintii tai. Dar mai intai ai grija ca ei sa fie calmi si mai ai grija si cu ce ton discuti.
Trebuie sa vorbesti serios cu parintii tai, adica nu e normal sa te bata mereu trebuie sa te inteleaga si eu sa stie si ei ce ai pe suflet si cand vezi ca tipa la tine daca i bagi in seama si te rastesti la ei mai rau fac cel mai bine este sa taci sa nu iasa mai rau, sti cum sunt parintii, ca a venit vorba de tuns parerea mea este ca nu te poate obliga totusi nu mai esti un bebelus poti hotara si tu, ce as face eu in locul tau as vorbi serios cu el si i-as spune asa : pe tine daca te-ar obliga cineva sa te tunzi sa te vopsesti, sa te chelesti ai accepta sa faci ceva ce nu iti doresti, si daca tot nu te intelege spune-i sincer ce simti spune-i : tata mie imi place parul meu nu vreau sa il tund pentru ca toata lumea imi spune ca imi sta bine si eu asta imi doresc sa am parul lung pentru ca este normal ca o fata sa aiba parul lung si frumos, sau ca sa il convingi ca lumea spune-i ca o sa til prinzi mereu si daca nu iti place la scoala til poti desface
Stai cumva cu parul in ochi de te obliga tatal tau sa te tunzi? adica daca ai breton acasa poti sa ti-l prinzi cu o agrafa ceva si la scoala ti-l faci cum vrei.eu asa fac, acasa mi-l prind tot intr-o coada si nu-mi mai zic parintii mei nimica. daca chiar te pune sa te tunzi si vrei parul lung la banchet poti incerca extensiile (cele care se lipesc sau cu clipsuri/clame).cat despre mama ta, stai linistita ca si mama face fix exact la fel.ba mai mult, zice in gura mare chestii penibile la servici la ea sau la scoala la sedinte. dar eu m-am obisnuit deja, pur si simplu las-o in pace sa urle, lumea stie ca tu ai dreptate si crede-ma nu ar trebui sa-ti consumi timpul tipand si tu la ea. cta despre haine, ai putea sa strangi tu banii tai si sa te duci cu o prietena la cumparaturi si sa iti iei ce vrei tu. si cand te intreaba mama ta ce e cu hainele astea poti spune ca le-ai primit de la o colega care a fost plecata undeva si a adus cadouri la toata lume ( am incercat asta si m-a crezut ). si despre faptul ca esti batuta poti apela la un profesor,prieten, vecin cineva, n-am ce zice aici, scuze...indura, stiu ca doare dar incearca sa faci ceva care sa te linisteasaca (eu de exemplu scriu povesti in engleza).
sper ca te-am ajutat
Pai... ce sa zic, si la mine e o situatie dificila. Gandeste-te daca parintii tai ar murii ce te-ai face fara ei? cine te va creste. inteleg situatia dar poate poti sa-i convingi intr-un fel sa nu te tunda si sa nu te bata sau[...] Incearca sa le pregatesti cina dimineata, fa-ti curatenie la tine in camera, pune-te pe invatat si ai sa vezi ca o sa se schibe foaia MULTA BAFTA!