| Bianca777 a întrebat:

Hey tpu.Am observat de ceva timp ca uneori secreția mea vaginala este normala si miroase normal dar uneori miroase mai urat. Oare ce poate fi? Mentionez ca am 12 ani, nu am inca menstruație si nu am alte simptome cum ar fi dureri la urinare sau altceva.Poate fi de la igiena? Mi-e putin frica. Funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Secretia vaginala miroase urat daca sta mult pe chilot, fiindca atunci este colonizata de microbi. Aparitia secretiei vaginale impune o igiena mult mai buna, fiindca secretia este un mediu propice pentru proliferarea bacteriilor care pot da infectii. Astfe, trebuie sa porti chiloti de bumbac, maxim 12 ore o pereche, iar dupa purtare trebuie sa ii speli la o temperatuira inalta (90 de grade) si/sau sa ii calci cu fierul incins. pantalonii de pijama pot fi purtati maxim 3 nopti, apoi trebuie spalati la fel. Zona genitala se spala cu multa apa si putin sapun (sau sapun special) minim de doua ori pe zi (dimineata si seara) si dupa scaun.

2 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Probabil ca ar putea proveni si de la faptul ca inca nu stii sa mentii o igiena perfecta a zonei tale vulvo-genitale. Probabil nu ai dat importanta cuvenita de a-ti spala mereu cu grija suficient de mare atat zona vulvara si cea anala. Deoarece ti-au aparut probabil scurgeri de secretii vaginale mai abundente acest lucru poate facilita aparitia unor culturi bacteriene care pot altera reziduurile ramase dupa o stergere incorecta a "pasaricii" in timpul zilei. Ar fi indicat ca cel putin tot a 2-a zi seara dupa spalarea cu apa calduta din belsug si cu folosirea unui sapun cu pH neutru sau special pentru zona intima, sa-ti clatesti cat mai bine intreaga zona cu infuzie/ceai de musetel. Incearca sa te obisnuiesti sa dormi intro camasa de noapte fara lenjerie intima iar chiloteii sa-i schimbi ori de cate ori se umezec. In cazul in care secretiile vaginale sunt mai consistente/abundente foloseste zilnic protejslipul igienic Discreet. Multa sanatate.

| Bianca777 explică:

Mulțumesc pentru raspunsuri