| StefaN10XKY a întrebat:

am si eu o intrebare.
Daca te-ai operat de Suflu sistolic ai voie sa faci sport?
De fapt ar fi de preferat sa imi spuneti ce ai voie sa faci, si ce nu ai voie sa faci happy.
(Sa zicem ca operatia a fost facuta cu ceva timp in urma, adica nu vreau sa stiu ce nu ai ce nu ai voie sa faci imediat dupa operatie, ci in general)
Multumesc anticipat si pentru cel mai bun raspuns dau o funda!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Suflul sistolic este un semn, nu o boala. El poate fi semnul mai multor boli cardiace, unele nesemnificative (suflul sistolic functional, care nu necesita tratament), unele minore (care necesita interventii foarte limitate, in urma carora poti face efort dupa o recuperare de 6-18 luni), altele majore, care necesita interventii chirurgicale pe cord deschis sau chiar transplant cardiac. Ca sa primesti un raspuns decent trebuie sa ne spui care este afectiunea care a determinat suflul sistolic, exact diagnosticul medical complet.

| StefaN10XKY explică (pentru Brigaela):

Eu vreau sa stiu doar ce restrictii ai dupa ce te-ai operat de suflu sistolic...
Nu cred ca are importanta din ce cauza te-ai operat, conteaza operatia in sine.
Oricum m-am lamurit cu intrebarea happy

| Brigaela a răspuns (pentru StefaN10XKY):

Conteaza extrem de mult ce operatie ai facut, adica operatie prin cateter arterial central, sau prin toracoscopie, sau transdiafragmatica, sau pe cord deschis cu sau fara plastie de valva, cu valva metalica sau biologica, tratata sau nu cu anticoagulant, cu balon de contrapresiune sau nu, cu interventie pe circulatia pulomonara, sistemica sau ambele, cu ce tip de suturi, cu interventie pe atriu si ventricul sau numai pe una dintre ele, cu ce incizie pe pericard, etc. Corect, nu e nevoie sa ne spui boala pentru care te-ai operat, conteaza doar operatia in sine. Doar ca am impresia ca intrebarea ce operatie ai facut este prea tehnica pentru tine si ca nu te vei descurca sa dai aici nici macar minimul de informatiile necesare. daca spuneai boala, stiam eu ce fel de operatie era cel mai probabil sa faci, asa astept de la tine detalii de natura celor de mai sus ca sa iti pot raspunde.

Nu eu am facut operatia ci o colega, si nu i-am cerut toate detaliile deoarece nu am vrut sa o deranjez, dar multumesc pentru implicare.

| Brigaela a răspuns (pentru StefaN10XKY):

Daca nu ti-a dat acte medicale care sa cuprinda diagnosticul medical exact si procedura chirurgicala la care a fost suspusa, inseamna ca nu-si doreste ca tu sa te interesezi despre interventia suferita de ea si ar trebui sa te limitezi la ce ti-a spus ea.

Pai asta am si facut m-am limitat la ce mi-a spus ea, dar cu alte cuvinte, mai exact nu i-am cerut toate detaliile!
M-am prins din primawinking. nu aveam nevoie de explicatii de la dumneavostra...

| Victor_Simion_2002 a răspuns:

Nu ai voie sa faci! iti da medicu scutire