1) Celulita din cate stiu nu se formeaza la varsta asta! 2) fa-ti timp si du-te macar in weekend-uri pe la sala, sau pur si simplu alaearga o ora. 3) La scoala nu faci sport? aaa.si 4) Controleaza-te! nu mai manca asa de excesvi
Nu mai sta atat la calculator, nu mai manca, fa sport, alearga in fiecare seara macar 1 km. Tine o dieta, mananca sanatos.
Bea 4 litri de apa pe zi si mananca numai legume. Renunta la carne si dulciuri, poti sa papi in schimb peste si putina carne de pui (din cate stiu eu este buna si nu ingrasa) Fa exercitii cat mai des si nu mai manca cand esti stresata. Esti stresata + mananci mult = note mici la examene. Autocontroleaza-te si renunta la obiceiurile proaste. Fa exercitii de 2-3 ori pe zi
Asa mi s-a intamplat si mie m-am lasat de sport in clasa 8 A ai acum sunt a 9, daca vrei sa slabesti sau s nu te ingrasi inainte sa mananci bea jumate de l de apa sa vezi ca nu o sa mai ai devoie de mancare si cand ai timp du-te la fitness
Renunta la dulciuri si fa sport (daca nu ai posibilitati afara macar niste genoflexiuni in casa foarte des)... si cu kilogramele nu e chestie ca pentru ialtimea ta e bine...Eu am 1.71 si 63 kg
Eu zic sa nu tii o dieta pentru ca esti destul de mica.adica ai 12 ani! Daca incepi de la varsta asta cu dietele e rau. Apuca-te din nou de dans sau de inot(sau amandoua).si o sa poti si sa inveti chiar daca nu o sa ai chiar atat de mult timp sa iesi cu prietenii. Si nu-ti fa grija de examene. mai ai 2 ani pana le dai! Relax girl! ai 12 ani. Nu te mai stresa.
Trebuie sa reiei activitatea fizica,sa renunti la dulciuri(sa mananci doar cand ti-e foarte pofta)si sa inveti sa te controlezi ceva mai bine; nu manca datorita stresului,supararii sau plictiselii, ci numai daca-ti este foame. Daca consideri ca-ti va fi destul de greu la inceput sa te dezobisnuiesti de acet obicei, mananca un fruct in loc de o portie de mancare.Pe langa asta,trebuie sa ai o alimentatie sanatoasa si echilibrata.
Elimina din alimentatie produsele fast-food,mezelurile si alte preparate,chips-urile,sucurile si alte porcarii din comert si nu consuma in cantitati mari nuci,seminte, alune, migdale sau fistic.De asemenea,evita pe cat posibil prajelile din alimentatie(contin foarte multe kcal,datorita uleiului).Nu trebuie sa elimini complet painea din alimentatie(are si ea rostul ei, fiind baza acesteia), ci doar sa o consumi in cantitati corespunzatoare.In rest, mananca incet si mesteca bine mancarea(lucrul acesta te va ajuta sa nu depasesti necesarul)si bea minimum 2 l de apa zilnic(consumata inainte de masa va reduce pofta de mancare,iar consumata dupa masa,aceasta mentine senzatia de satietate mai mult timp). Portiile trebuie sa fie medii,nici prea mult,nici prea putin(astfel vei asigura organismului energia necesara).Cea mai importanta, in schimb, este miscarea.20-30 de minute de alergare pe zi(sau de dans energic)sau 4 ore de inot pe saptamana te vor ajuta sa slabesti frumos, treptat si sanatos.Succes.