A fi fetiță-domnișoară-doamnă, întotdeauna e supărător și costisitor și problematic și desigur, dureros : ).
Băieții n-au probleme de astea și sunt foarte fericiți.
Bun. Faci o baie (nu speli pur și simplu picioarele, pentru că nu e suficient timp). Stai acolo în cadă frumos și te bălăcești cât poți de mult. Eventual, ia și citește ceva, o revistă sau o carte. Așa ți se înmoaie pielea. În cel mai fericit caz, în timpul băii, se poate sparge singurică. Las-o în pace și n-o zgândări. E posibil să se rupă. Las-o așa. Nu băga ace și alte tâmpenii, că riști să faci o treabă mai mișto sau să te rănești mai tare și să îți mai treacă la paștele cailor.
Las-o să se usuce. În general, trece repede. Nu purta ȘOȘETE sau hamleți sau ce se mai poartă. Pentru că LIPEȘTE rana și o să te doară de ai să te urci pe pereți.
Folosește (ai primit un sfat bun mai jos) șlapi. Așa, ei sunt deschiși, nu îți acoperă piciorul complet și tu poți să îți faci treaba ta (dacă ai de dus pe undeva), iar rana se va vindeca mai repede.
Eu am mers foarte mult prin iarbă, când am avut chestii de alea de la pantofi sau teniși. Mersul prin iarbă ajută și mai ales că vremea e frumoasă, te ajută și mai repede, pentru că soarele îți va usca rana.
Ai grijă să nu pui șosetă deloc. Lasă liber. Pentru că are nevoie să respire. Noaptea, nu dormi cu șosete sau altceva în picioare (sunt persoane care dorm cu șosete). Lasă să respire. Și vezi cum stă treaba a doua zi.
Nu te îngrijora. Li se întâmpla mai multora decât crezi. Pe viitor, cumpără-ți încălțăminte de calitate sau cu numere mai mari (unul ar fi de ajuns) și așa, nici n-ai să mai ai probleme și ai să poți purta și șosete. Dacă îți iei fix pe mărimea ta (și să zicem, ți se umflă picioarele de la prea mult mers, atunci iar ai pus-o și iar vii cu rosături acasă și iar o iei de la capăt), ai să ai probleme. Ia cu un număr mai mare. N-are importanță că-i pantof sau altceva.
În principiu, ai creme și tot felul de unguente la farmacie, care să te ajute mai mult decât ce am spus eu aici, așa că poți apela cu încredere la ele.
Îți doresc succes și la cât mai puține răini. Nu dispera. Se rezolvă. Curaj!
Nu o sparge. Se va infectate si se va face mai rău. Va trece de la sine. Maxim 1 săptămâna.
Inteap-o cu un ac de seringa nou, lichidul se va scurge, chiar poti presa putin sa ajuti asta, nu te va mai deranja.Incearca sa porti alta pereche de incaltari care sa nu afecteze zona cu probleme( eventual slapi daca altceva nu e posibil). Numai bine.
Buna!
Trebuie sa-o spargi si sa ti se jupoaie pielea aia alba apoi se va vindeca.
Te pup, pa pa! :*
Incearca sa spargi basica cu un ac. si dupa sa te dai cu o crema sau sa iti pui un plasture. o sa iti treaca se mai intampla.
Nu conteaza întreabă:
Carmen133 întreabă: