| capac1243 a întrebat:

am si eu o provlema: am 16 si am fimoza, in primul rand pot sa fac sex fara sa ma deranjeze si in al doilea rand exista vrea modalitate de "reparare" fara operatie? si tin sa mentionez ca nu am probleme cu decalotarea cand nu e culata, dar in erectie nu pot sa o decalotez decat pana unde se termina capul...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Danysan a răspuns:

Amice capac 1234 si 5 chiar laughingtu nu ai cum sa (nu prea inteleg ai facut sau si asta era o intrebare )faci sex -crede-ma ti se pare.Ok fi atent. Fimoza nu e o boala cum spun unii ci cred ca toti o au cand se nasc -poate gresesc dar cam asa e.La nastere medicii ar trebui sa se asigure ca decaloteaza cocoselu daca e cazu dar mai sunt si unii care isi fac meseria cam lejer.In primi rand cand ajungi in erectie marimea e putin afectata cat si gradul de stimulare datorita acestei pielite. Poat aparea infectii grave si multe altele. Faptu ca o poti decalota cand e in stare flasca se datoreaza circumferintei si e normal -In momentu in care ai erectie marimea difera si nu mai poti sa o ai normal. Fimoza poate deforma aparatu in erectie tinzand sa il curbeze sau altceva.Ca un sfat, sexul cu fimoza nu e recomandat deoarece e dureros si nu este igienic.Mergi la chirugie, e simplu si costa o nimica toata.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

În cazul în care, într-adevăr, este vorba de fimoză, atunci - în majoritatea cazurilor ( depinde de gravitatea afecţiunii, gradul acesteia ) - NU se pot întreţine relaţii sexuale ( în mod normal )!

Şi, NU se forţează decalotarea deoarece există riscul unor complicaţii : parafimoză ( foarte GRAVĂ )!


Vezi detalii la linkul :
http://www.contraboli.ro/fimoza-cauze-simptome-diagnostic-tratament/

http://paveladrianionel.medlive.ro/2012/03/10/fimoza/

http://www.romedic.ro/fimoza-si-parafimoza

Cel mai indicat este un control la medicul specialist urolog, pentru confirmarea diagnosticului şi tratamentul adecvat.

În general, NU se efectuează intervenţia chirurgicală, ci se prescriu anumite creme cu antibiotic sau corticosteroizi ( ex: Betametazona/Betaderm ).


Toate cele bune.

| capac1243 explică:

Imi este rusine sa le spun parintilor despre problema asta mai ales ca nu mai sunt virgin...pot sa o rezolv singur?