| xAndraa23 a întrebat:

Am varicela si trebuie sa stau 2 sapatamani acasa. Spuneti-mi ce trebuie sa fac si ce nu trebuie sa fac ca sa ma pot vindeca mai repede. Nu pot sa stau nici langa geam? Mercii :*

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Raniia a răspuns:

Poti sa stai langa geam dar indicat este repaus la pat.Veziculele nu trebuie rupte pentru ca se pot infecta, baie generala faci dupa caderea crustelor.Pentru a diminua mancarime poti lua antihistaminic-Claritine o tableta sau sirop 2 lingurite pe zi daca ai peste 12 ani.De vindecat atunci vei fii cand toate veziculele au facut cruste si nu mai esti contagioasa.Multa sanatate!

7 răspunsuri:
| aveam14ani a răspuns:

Saluuuut^--------^
ai varicela\varsat. si eu am avut de Pasti.laughing
mnuu te scarpina! sau sa nu iti iei cojitele de la bube. ai sa ramai cu semne toata viata! eu am 3 pe fata 3 pe un picior si 2 pe burta.nu mai am ce facelaughing
sa ai grija cum te asezi pe perna daca ai pe fata sa nu se ia cojitele sau ce miscari faci.
nu ai ce face ca sa scapi mai repede... doar asteapta big grin priveste partea buna. scapi de scoala, lectiile le gasesti in carte sau pe net, temele ti-le iei de la colegi.
cine ti-a spus ca nu ai voie sa stai langa geam sau la fereastra?laughing nu ai voie sa iesi afara sau sa iei contact cu aerul de afara ca o sa durese mai mult varsatul si o sa molpisesti si pe altiiwinking
sper ca ti-am fost de ajutor big grin

| Чернобыль a răspuns:

Eu de asemenea.
Dar nu vreau sa stau "legata" de pat.

| xAndraa23 explică:

Multumesc pentru toata raspunsurile, multe mi-au fost de ajutor. happy

| Fotbalista07 a răspuns:

Heii. si eu am avut varicela. acum 2 saptamani. pai ce trebuie sa faci: sa stai in casa. la caldura. cel mai indicat ar fi sa stai in pat. sa bei ceaiuri si sa te dai cu ''Alcool cu menta'' dimineata. si seara cu un unguent ''Hidrocortizon'' trebuie sa le iei de la farmaciebig grin. si sa nu iesi afara. sau sa mananci ciocolata... si sa nu bei cola, pepsihappy

| Muzic_Razva_1997 a răspuns:

Pai stai la caldura, consuma aliment cat mai calde si dormi foarte mult si roaga pe cineva sa iti ia crema de galbenele si ungete pente pete ..trece imediat