| StefanAdrian911 a întrebat:

Hey TPU.
Am varsta de 13 ani, 1.70m si 70 de kilograme.
As dori sa aflu si eu cum pot scadea din kilograme, ceva care in maxim 2 luni, sa scap de ceva din ele.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| LaLaura a răspuns:

Eu te-aș sfătui să slăbești sănătos, cu o alimentație echilibrata și cu cele 3 mese pe zi care sunt sfinte, dacă sari peste mese, te îngrași deoarece organismul are tendința sa ceară mult mai mult după o perioada de înfometare. Iar dacă ți o dieta o sa îți strici organismul pentru ca nu ii dai nutrienții necesari pentru a se dezvolta corect. Plus ca te îngrași apoi din nou, deoarece organismul crede ca nu ai avut ce mânca și când mănânci un pic mai mult, stochează grăsimile pentru viitoarea înfometare.
Încercă sa mănânci sănătos. Să ai cele 3 mese, cea de dimineața sa fie cea mai bogata caloric și cea mai diversificata ( pâine, oua, brânză, ceai, lapte, orez, fructe), cea de prânz ceva mai usoră ( supa, ciorba, grătar *din legume, vita, pui, curcan, pește*,), iar seara, o salata în principiu, și cina sa fie până pe la 19).
Între mesele principale poți să iei și gustări ( doar după cea de dimineață și după amiază), constând în fructe.
Masele să nu includă prăjeli, prea multe paste, sau dulciuri.
Și sa bei cel putin 2 l de lichide ( de preferat apa, nu suc, dacă dorești sucuri, îți faci freshuri de fructe acasă, neîndulcite). Și mult sport, alergat, mers pe bicicletă, sărit coarda, aerobic ( nu e greu să sari coarda sau să alergi un pic, corpul are nevoie și de mișcare pentru a arde caloriile din mâncarea pe care tu o mănânci, ele dacă nu sunt arse, se depun, deci te alegi cu grăsime, plus ca dacă o sa ai mușchi, mușchii ard grăsimile, deci o să slăbești mult mai ușor).

5 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Ai greutate NORMALĂ; iar greutatea ta IDEALĂ ar trebui să fie de 63, 3 kg - vezi linkul :
http://www.dietetik.ro/......calculator

Deci, ai cu vreo 7 kg peste greutatea IDEALĂ, aşa că, poţi să slăbeşti 7 kg!

Oricum, la vârsta ta, NU se ţin diete ( de nici un fel ), ci se face multă mişcare/sport ( preferabil, la sală, zilnic ), te abţi de la dulciuri, mănânci mai puţin ( cantitativ ), NU cinezi după ora 19 şi DOAR ceva "uşor" seara, mănânci DOAR pâine NEAGRĂ ( sau de secară ) şi foarte PUŢINĂ ( 1-2 feliuţe la o masă ), etc.

Alegi alimente care au mai puţine calorii/zilnic ( pentru a scădea consumul zilnic de calorii ) - vezi tabelele de la linkul :
http://www.reteteculinare.ro/sanatate/calorii/tabel/

http://www.fitness-god.ro/tabel_valoric_alimente.php

http://www.doctor.info.ro/valori_nutritionale.html

Se mănâncă la ore REGULATE : micul dejun se ia între 7-8; prânzul se ia între 12, 30-13, 30; iar cina între 18-19.
La ora 10 şi 15 se poate lua o "gustare".

Toate cele bune.

| OmulDeStiinta1986 a răspuns:

Http://calorii.slabute.ro/calculator-greutate-ideala-copii.html Multe legume, foarte putina carne, 2 fructe pe zi, fara mancaruri uleioase, mai deloc zahar(in special sucurile dulci cola etc.). slabesti sigur. daca vei avea apoi ameteli e de la faptul ca nu mananci destule legume. e mai usor sa slabesti acum decat cand vei fi la 25 de ani sa zicem.

| kyliejenner a răspuns:

Un regim sanatos recomandat de nutritionit, sport zilnic, si o minte ambitioasa si pozitiva.

| MihaiCh197 a răspuns:

Sa începi sa fugi :3 serios funcționează ....eu am fugit vreo luna si am dat jos vreo 6-7 kg :3 sa fugi in fiecare seara vreo 20 de min happy

| florinflorinel18 a răspuns:

Eu zic sa alergi...cat poti tu mai pe inserate..si sa te apuci sa faci si niste exercitii fizice(genoflexiuni. flotari etc) bineinteles sa ai si o alimentatie cirespunzatoare... dupa apr. o luna vei vedea rezultate si daca te tii de treaba poti face si muschi laughing)..mult noroc!