Si dependenta se poate educa. Incearca sa bei din ce in ce mai putin, si vei vedea ca poti renunta complet la acest obicei. Nimeni nu spune sa opresti brusc consumul de Cola, ci doar sa-l reduci in timp. E valabil pentru orice viciu: tigari, alcool, mancare in exces. Insa trebuie si vointa, nu doar vorbe.
Nimeni nu spune sa nu consumi anumite alimente sau lichide. Cele despre care stii ca sunt periculoase ar fi bine sa le consumi secvential, de pofta. Povestesti de Cola de parca ai bea ceai zilnic, si nu chimicale in carbogazoase. Tot ce-i in exces strica, dar daca ai renunta la sucurile acidulate, te-ai simti altfel, sunt sigur de asta. In viata trebuie sa alegi; mananci sanatos si iti tii corpul departe de afectiuni sau te indopi cu alimente si bauturi care dauneaza si tragi ponoasele. Nu ai cum sa le imbini. Stiu ca iti place Cola (si eu beau ocazional), dar in exces nu face bine.
Stiu, doar ca iti face dependenta la un moment dat si nu mai poti renunta. E un fel de drog. Dar am sa incerc sa ma abtin.
Si dependenta se poate educa. Incearca sa bei din ce in ce mai putin, si vei vedea ca poti renunta complet la acest obicei. Nimeni nu spune sa opresti brusc consumul de Cola, ci doar sa-l reduci in timp. E valabil pentru orice viciu: tigari, alcool, mancare in exces. Insa trebuie si vointa, nu doar vorbe.
Pai daca bei atata Cola . Si normal ca ar trebui sa iti faci griji, doar nu e normal sa ai toate astea.