| Nicole19012000 a întrebat:

Hey, TpU! As avea si eu o intrebare: sternul infundat se poate rezolva doar cu operatie?(nu prea imi doresc asta pentru ca am 13 ani si imi este teama ca, in viitor se va infunda din nou pentru ca sunt in crestere) Precizez ca exercitii grele la kinetoterapie nu pot sa fac pentru ca am astm, in schimb, fac niste exercitii destul de usoare, dar nu prea au efect. Am auzit cum ca ar exista niste vitamine care ar indrepta pozitia sternului. Este adevarat? Daca nu, voi ce mi-ati recomanda? Multumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Dana1999 a răspuns:

Nu exista medicamente care sa corecteze defectul.
Exista doar operatie si se face la varsta ta, fără risc de reaparitie. Oricum poti sa tii dezvolti in timp pectoralii si sa nu se mai observe.

| DarkAurelio a răspuns:

Nu sunt sigur daca exista vitamine speciale...dar poți încerca medicamente de întărire a oaselor pentru copii...mult noroc!