| PavelLarisaIonela a întrebat:

as vrea sa va intreb ceva despre slabit. Daca de exemplu nu mananc dulce timp de cateva luni ( stiu ca e cam ciudat ) cand o sa mananc de ex, o bomboana sau o felie de tort, etc. o sa ma ingras deodata ce am slabit? Cred ca este un fel de mit dar as vrea sa aflu si ce credeti voi.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
15 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Nuu. Nu te ingrasi asa imediat mai ales dintr-o cantitate asa mica. Poti chiar sa mnanaci ceva mic dulce odata la 3-4 zile ca sa nu ti se mai para atat de greu sa renunti de tot.

| RAY a răspuns:

Faza cu zaharul e asa, nu merge moderat cu ele, crede-ma ca am incercat si eu 2 ani de zile,daca consumi tort la o zi de nastere e ok sau o imparti cu cineva si atat,pentru ca zaharul e un drog devni dependet de la prima doza,nu o sa te ingrasi dar iar revine dependenta de dulce ceea ce e grav de asta maxim un cola o data pe saptamana,doza mica sau o ciocolata neagra si aia rar atat, zaharul inseamna moarte diabet, hipertensiune, cancerul, amnezie, infart miocradic gandeste-te la astea cand vezi prajitura aia, scade sistemul imunitar zaharul, elimina calciu deci probleme cu oasele, amenie

| Frank51 a răspuns:

Alimentele si preparatele au calorii. Corpul arde aproximativ 2300 calorii pe zi pentru toate procesele lui. O bomboana are aproximativ 50 calorii, cat mai este pana ajungi la 2300? Aici deja tine de logica si rationament. Aveti atata informatie la picioare, dar nu va folositi de ea, profitati fratilor de era asta informationala.

| Sn4k3 a răspuns:

Normal ca nu. Te ingrasi cand esti in surplus caloric, iar de la o felie de tort sau o bomboana, nu esti in surplus caloric. Ai la dispozitie Google ca sa inveti cateva chestii despre nutritie ca miturile astea nu prea te ajuta.

| Panamax a răspuns:

Mananci oricum dulce.
Baga astia zahar in orice.

| Eireann a răspuns:

Nu, poti sa mananci linistita. Ideea e sa incerci pe cat posibil sa mananci sanatos, portii controlate (nu mici- dar nu super-size) si daca vrei o bomboaba e OK. Una, nu 10. Eu daca am pofta de ceva ce stiu ca nu imi face bine nu ma abtin dar nu manac decat jumatate sau un sfert din portie. Si miscare.

| ℓαυяα a răspuns:

Nu te ingrasi de la o bomboana sau o felie de tort. Dacă nu mănânci zilnic și in cantități mari, nu o sa ai probleme.

| danaieladaniela a răspuns:

Logic ca nu o sa te ingarsii asa dintr-o data, te ingarasi daca nu ai o alimentatie "sanatoasa" cat de cat

| Ionut58282856 a răspuns:

Pai e simplu. Conteaza caloriile, vitaminele, inaltimea ta, greutatea ta, sportul etc. Eu asa mi-am format o dieta pentru a slabi si a face miscare, e pentru sanatatea ta si fericirea ta si anti-depresie. Eu personal sunt baiat. Eu mananc si brocoli cand am si cacao ca face bine la testosteron. Il creste. Nu stiu tu ca fata ce ar trebui sa faci. In orice caz, e aproape imposibil sa devii super musculoasa fiind fata. De exemplu cauta otep iar ea ridica la concursuri greutati si cauta si varsta..nu stiu cum sta treaba cu hormonii la femei dar eventual vezi un medic nutritionist si intreaba-l ce nelamuriri ai exact cum iti vin. Nu toti suntem medici si nu toti suntem facuti pentru medicina. Am vazut si pe internet dar avand in vedere ca nu prea cred in ziare si adevarul.ro si alte site-uri nu ma cred in ele. De exemplu eu eram, sau inca sunt sadic si zicea ca sadicii se manifesta fara respect, empatie etc, in timp ce eu ma gandeam cat de ascutit e un cutit si armele si toate cele ca sa omor pe cineva ca o pedeapsa (stiu ca suna ciudat). Aveam sau am tulburare de personalitate de tip sadic, deci daca am zis in asemenea forma inseamna ca nu mai sunt, si tot ce zicea acolo era neadevarat, in schimb, ce gaseam pe altundeva era corect. Vezi de unde iti iei informatiile. Examineaza terenul. De exemplu eu nu ma incred in adevarul.ro

| PavelLarisaIonela explică:

Apropo, cand am spus o bomboana nu ma refeream ca doar o bomboana. Era doar un exemplu.

| Crysthina a răspuns:

Buna, uite si eu am trecut prin asta mai demult eram dependenta de dulce si am renuntat treptat la ele si nu nu o sa te ingrasi la loc daca mananci o bomboana sau o felie de tort important este sa nu mananci in exces si sa mananci rar si o sa te mentii, dar uite iti dau un sfat: abtine-te de la tot ce inseamna dulciuri, sucuri, paine, produse de patiserie si o sa vezi rezultate.Succes! Sper ca te-am ajutat!

| RAY a răspuns (pentru Crysthina):

Felicitari ca ai scapat de dependenta de zahar

| Crysthina a răspuns (pentru RAY):

Multumesc!(:

| DricA a răspuns:

Odata ce ai slabit este bine sa te mentii cu un regim alimentar, cu un stil de viata sanatos. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa te abtii definitiv de la dulciuri.
Intra pe zodiacool.ro, gasesti aici multe articole despre sanatate si sfaturi pentru slabit. Sper sa iti fie de folos :)
https://www. zodiacool.ro/blog/sanatatea

| Teodor_Butnaru_2001 a răspuns:

Atat timp cat faci miscare/sala indeajuns pentru a arde caloriile in exces poti manca chiar si in fiecare zi.