| Noname232 a întrebat:

Hey TPU.Aseara imi tot dadeam cu unghea printre dinti pentru ca aveam impresia ca mi-au ramas coji de floricele printre dinti,iar cand mi-am dat putin cu unghea pe dintele din fata,de jos, mi s-a rupt o bucatica ff mica din dinte.Cam 7-10%.Chestia e ca nu se vede, dar pe mine ma deranjeaza la limba. Oare cu timpul o sa se aseze tintele si nu o sa-l mai simt sau ar trebui sa fac ceva? Mama mi-a spus ca doar mi s-a rupt piatra.Ce sa fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Parmalat a răspuns:

Dintele nu se rupe de la umblat cu unghia, se rupe cateodata cand musti din ceva tare si se vede si te si doare.

E posibil sa se fi desprins o bucatica de tartru dentar.

O sa se slefuiasca de la sine zona prin mancare si prin vorbire si oricum o sa se depuna alte straturi de tartru dentar in timp.

4 răspunsuri:
| geronimo11 a răspuns:

In primul rand cuvantul unghea nu exista in limba romana. Cred ca voiai sa spui unghia. Daca ti s-a rupt o bucatica din dinte nu e mare lucru de facut, o sa te obisnuiesti si nu o sa te mai deranjeze. Dintele nu o sa se aranjeze sau regenereze deci poti sa te duci la dentist daca ti se pare vizibil sau prea denjant.

| CuriousStuff a răspuns:

Daca intr-adevar ti s-a rupt o bucatica din unghie trebuie sa mergi la dentist pentru ca acolo in cateva zile o sa inceapa sa se formeze o carie foarte urata. Acel dinte trebuie plombat. Astfel scapi si de carie si de disconfort.

| PoganR a răspuns:

Buna.Eu te sfatuiesc sa mergi la un Dentist sau daca nu vrei ai putea ramane asa deoarece te-ai obisnui in timp

| Noonee a răspuns:

Mergi la dentist si o sa ti-l pileze putin si ti-l da cu un gel, cat sa nu te mai deranjeze(nu costa mult, mie mi l-a facut gratis cand m-am dus sa-mi pun o plomba, deci am platiti doar plomba), apoi al doilea sfat al meu, este sa iti cumperi ata dentara, nu mai umbla cu unghia in gura, plus ca sunt multi microbi, iar ata dentara, te ajuta sa iti cureti mult mai bine dintii. Ata dentara, periaj de sus spre varf (de la gingie in jos intodeauna- cureti bacteriile de pe gingie, daca faci de jos in sus, o sa iti bagi bacteriile sub gingie si o sa apara sangerari gingivale, caderi de dinti), plus apa de gurahappy.