Te-ai apasat pe gat intr'o parte? Posibil sa ai amigdalele umflate..., in 2-3 zile iti trece., nu bea rece si ai sa vezi ca n-o sa mai ai probleme.
Poate ai amigdalele umflate, sau ``rosu in gat``- eu asa stiu ca se numeste
PRima data nu mai bea, manca rece!
Eu cand am avut rosu in gat, am baut sucul de la o limonada stoarsa cu putin zahar si a doua zi, nu mai aveam nimic.
Incearca, rau nu iti face
Buna!
Disconfortul descris de tine pare a fi ca o „senzatie de nod in gat" este frecvent intalnit la populatia generala. Uneori, senzatia de „nod in gat" poate fi insotita de senzatie de sufocare, alteori de jena sau durere la inghitit. Alteori, jena de la nivelul gatului poate fi insotita de circei/crampe musculare in maini si picioare sau amorteli in extremitati sau in regiunea din jurul gurii. O astfel de senzatie neplacuta poate fi cauzata de multiple boli: infectii cronice din sfera ORL (faringite, laringite), obstructii ale cailor aeriene superioare (laringe, trahee), fie cauzate de un proces invaziv care tine de peretele acestor structuri, fie de acumularea unor tesuturi in zona gatului (tesut adipos, masa musculara, cresterea in dimensiuni a glandei tiroide) care determina obstructie aeriana superioara prin compresia exercitata asupra traheei. In fine, lipsa de calciu sau magneziu, cat si scaderea aciditatii sangelui din diverse motive pot duce la astfel de senzatii neplacute, cu precadere prin cresterea excitabilitatii neuromusculare si aparitia de spasme ale musculaturii laringiene. Nu in ultimul rand, afectiuni cardiopulmonare pot fi insotite de senzatie de sufocare (de exemplu astmul bronsic, traheobronsitele alergice, bronhopneumopatiile obstructive, emfizemul pulmonar, insuficienta cardiaca) asociata greutatii in respiratie, dar mai putin descrisa ca o senzatie de „nod in gat". Cel mai adesea insa, mai ales la persoanele tinere, senzatia de „nod in gat" apare in conditii de sanatate fizica optima, pe fond de stres.
Te pup!
anonim_4396 întreabă:
alma200033 întreabă:
anonim_4396 întreabă: