Hei!
Laptele e ceva mai lichid (mai puțin vâscos) decât crema și de aceea se aplică mai ușor. De exemplu, dacă ieși la o plimbare, alege laptele. Dacă te duci la plajă, alege crema, pentru că are șanse mai mari să rămână pe piele mai mult timp cât te învârți pe prosop. Uneori crema rămâne vizibilă pe piele până se absoarbe (fiind mai opacă decât laptele), deci și asta îți poate influența decizia. E posibil să consumi mai mult lapte decât cremă atunci când îl/o aplici, tocmai pentru că e mai lichid.
Protecția față de soare este dată de coeficientul trecut pe ambalaj. Asta e principala diferență care o face mai „bună" sau mai „rea". Îți recomand cel mai mare coeficient pe care ți-l permite bugetul (minim 30), mai ales pentru că pielea tânără e mai sensibilă la UV.
E important să aplici măcar cu 20-30 de minute înainte să ieși la soare, pentru că durează până se absoarbe în piele și apare efectul protector. Și alege un produs rezistent la apă dacă te duci la mare sau la scăldat; dacă nu găsești, va trebui să reaplici de fiecare dată când ieși din apă.
Cred că la copii produsul conține mai puțini alergeni; nu știu să fie o diferență la nivel de protecție, ci doar pentru situațiile în care copiii își bagă mânuța în gură :-)
ps.
Mă bucur că te gândești să ai grijă de pielea ta. E cel mai mare organ al corpului și e foarte important să înțelegem cât de sensibil este, de fapt.
alex544 întreabă:
Andree_9374 întreabă:
LarisaChe07 întreabă: