anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

cred ca am o problema, de mic vorbeam singur ceea ce cred ca e si normal pentru un copil cu o imaginatie bogata dar cred ca a inceput sa se agraveze situatia fiindca si acum vorbesc singur.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
20 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Exista o metoda simpla si foarte eficace cu care te poti controla, dar si iti poti controla gesturile din timpul vorbirii: statul in fata unei oglinzi (cand vorbesti singur). Simplu, ieftin si iti rezolva multe probleme (inclusiv cele de gesticulare, adica "vorba trupului").

| RAY a răspuns:

Nu e nimic rau in asta, atata timp cat nu auzi voci sau nu au halucinati auditive sau vizuale esti ok, orice om vb cu el insati, un studiu a demonstrat ca cei care vorbesc singuri se descurca mai bine in situati individuale
http://www.secretele.com/2015/09/oamenii-care-vorbesc-singuri-nu-sunt.html

| Drimmero a răspuns:

Tu nu erai fata?

| anonim_4396 explică (pentru Drimmero):

De cate ori o sa mai am discutia asta? laughing
Cum sa iti spun in asa fel in cat sa nu ma crezi ciudat...
Sunt baiat! Dar ma dau drept fata cand ma plictisesc *don't judge me, man*

| Drimmero a răspuns (pentru anonim_4396):

Am inteles, voi privitorii de anime-uri, cand pareti femei, cand baieti,, trebuie sa fii atent cu genul de persoane, te induc in eroare

Iar te-ai uitat la boku no pico? laughing

Ce dracului tot ziceti voi acolo?

Ce s-a intamplat? Ce nu intelegi?

A stai, tu nu te uiti la anime, am uitat laughing

Nu,iata ca mai exista si oameni de genul meu!

| T0T a răspuns:

E ok stai fără grijă.

| anamariarot a răspuns:

Și eu vorbesc singură. Mi se pare că îmi rostesc gândurile cu voce tare. Întrebarea ta mi-a adus aminte de ceva amuzant din școala primară. Dimineața făceam concurs cu „cine ajunge primul". Ajunsesem eu, era goală clasa, luminile stinse, am început să zic cu voce tare că sunt prima și tot felul de prostii care-mi veneau în gând. La câteva secunde după, se ridică doi colegi de după catedră și încep să râdă zgomotos laughing)))

| BlackRose03 a răspuns:

Nu mi se pare ceva anormal daca nu esti o persoana sociabila.Si eu sunt in aceeasi situatie.Nu am o persoana cu care sa vorbesc asa ca imi dau sfaturi mie insami si imi sunt propriul prieten.Nu esti nebun si nu cred ca ar trebui sa-ti faci griji.Toti avem astfel de momente...in care suntem singuri si fara o persoana cu care sa-ti impartasesti sentimentele si trairile ajungi s-o faci cu tine insati.Dar devine o problema daca incepi s-o faci prea des si sa uiti de realitate.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Și eu vorbesc singură, de când mă știu, dar mna... acum stau cu cineva 24/24 și nu îmi permit să vorbesc tot ce mă taie capu', dar ori de câte ori am ocazia, în special la baie... o fac și îmi place. Păi na, csfm și noi, dacă nu avem cu altcineva, măcar cu noihee hee
Eu cred că este foarte oke.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Vorbeste in gand, nu cu voce tare.
Daca vrei sa vorbesti, i-ati un prieten si povesteste-i ce ai pe suflet.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Prieten? Ce e ala prieten?

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Un prieten este o persoana care te ajuta la bine si la greu, indiferent de situatie si pe care te poti baza mereu.

| Cinevacatoatalumea a răspuns:

Si eu vorbesc singura. Uneori chiar ma contrazic singura sau imi fac scenarii in capul meu, gen in ochiul mintii, vizualizez informatia si fac totul asa dramatic, incat incep sa plang. Deci nu mi se pare ciudat.

| papuciirupti a răspuns:

Si eu vorbesc singur, imi imiginez scene care probabil nu s-ar intampla in veci. avem o imaginatie mai bogata si trebuie sa invatam sa o tinem in frau laughing. uneori e bine sa vorbesti cu tine...