anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hey TPU
Cum as putea scapa de matreata?
Am incercat samponuri nu merge
Am incercat inainte de baie sa-mi ung parul cu ulei de masline apoi sa-mi clatesc parul dar nu merge
Ce imi puteti recomanda?
P.S : Am 11 ani
:*

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| Diavolcata a răspuns:

Andreea, matreata si eu am avut : uite de exemplu nu folosi multe samponuri doar 1. Si daca nici atunci nu merge du-te la farmacie si cere sopon special.
1. Otetul alb: Inainte de a aplica samponul, aplica otet pe par. Lasa-l sa actioneze cateva minute, clateste si apoi samponeaza ca de obicei parul. Poti, de asemenea sa schimbi etapele: intai samponezi, clatesti, apoi aplici otetul si limpezesti parul.
2. Listerina (originala): fa un amestec de doua parti de apa si o parte de listerina si toarna-l intr-un recipient cu pulverizator. Spreiaza mixul pe parul ud pe toata suprafata capului. Lasa sa actioneze 30 de minute si apoi clateste. Aplica tratamentul o data la doua zile timp de o saptamana si repeta daca mai este necesar.
3. Otet de mere: Toarna otet de mere intr-un recipient cu pulverizator si aplica-l pe parul umed pe intreaga suprafata a capului. Lasati sa actioneze 40 de minute, clateste, apoi samponeaza parul ca de obicei.
4. Ulei de arbore de ceai: fa un mix dintr-o lingura de ulei de arbore de ceai cu o ceasca de apa fierbinte intr-un recipient cu pulverizator. Agita bine, apoi pulverizeaza din belsug pe parul proaspat spalat (sampon si balsam). Maseaza scalpul temeinic apoi lasa sa actioneze cateva minute.
5. Menta: prepara un mix dintr-o ceasca de apa fiarta, peste care adaugi o ceasca de otet de mere si o mana de frunze proaspete de menta. Lasa la macerat doua ore, apoi pune amestecul intr-un recipient cu pulverizator. Aplica pe parul proaspat spalat, maseaza scalpul. NU clati!

6. Aspirina: zdrobeste 3 pastile de aspirina si dizolva-le intr-un recipient cu pulverizator in care ai turnat apa fierbinte. Lasa sa se raceasca, apoi aplica mixul pe scalp. Samponeaza parul ca de obicei. Agita bine recipientul inainte de fiecare utilizare.

| thewomaninwhite a răspuns:

Ai putea sa prepari o compozitie din 2 lingurite de sare +putin ulei de masline si inainte de baie sa te freci cu ea incet pe cap dar nu foarte tare pentru ca astfel vei risca sa-ti ranesti scalpul

| Liiiax99 a răspuns:

Matreata apare si din cauza ca parul e gras.
Daca vrei sa nu mai ai matreata, cauta un sampon bun si incearca sa te speli mai des pe cap. Cam de vreo 3/4 ori pe saptamana. Crede-ma ca si eu am avut problema asta si nu o mai am.

| AndaDaniela a răspuns:

Sa.l tii ceva timp desfacut sa se aeriseasca si sa NU te speli pe cap de mai mult de 2 ori/saptamanabig grin! Bafta!

| girl00 a răspuns:

Bunabatting eyelashes.Una dintre cele mai eficiente căi de a înlătura mătreaţa este să foloseşti un amestec de oţet cu apă pe care să-l aplici pe pielea capului. Amestecă 2 linguriţe de oţet şi 6 linguriţe de apă, după care aplică soluţia rezultată pe pielea capului seara, înainte de culcare. Ţine capul înfăşurat într-un prosop peste noapte. Dimineaţa clăteşte iar capul cu oţet şi apă. spala-te cu Head & Shoulders(sampon) este foarte bun dar nu-ti trece peste noapte..trebuie sa te opresti doar la un singur sampon ca daca le schimbi faci matreatahee hee succes ^-^

| Sindiiii a răspuns:

Ai putea sa te speli de 2 ori pe cap cu un sampon bun, apoi sa te clatesti de mai multe ori cu dusul.

| veriss a răspuns:

Incearca sa-ti clatesti parul si cu otet dupa baie. Pui putin otet in pahar si restul apa si clateste-te bine de tot de sampon inainte. Daca nici asta nu merge cred ca ar trebui sa schimbi samponul care probabil nu e potrivit pentru parul tau.