| Alișa00000000000 a întrebat:

cum imi pot afla grupa de sange fara sa fac analize? de ex mama are A2 iar tata B3. am incercat sa fac o problema de bio dar cred ca nu mi a iesit asa cum trebuia, dau funda celui care mi spune! Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| rocket1204 a răspuns:

Buna! Exista cateva posibilitati. Iata grupele tale sangvine posibile: A, B, AB sau zero. Poti mosteni numai grupa mamei aa, numai a tatalui bb, sau a amndurora ab ori sa nu prezinti aglutinine pe hematii si sa ai grupa zero. Cel mai sigur este sa mergi la medicul e familie sa iti faci o anliza. Din niste incrucisari posibile nu iti poti descoperi sigur grupa sangvina. Poate daca ambii parinti aveau aceeasi grupa sangvina puteai avea grupa respectiva sau zero. Multa sanatate!

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Trebuie sa stii toate grupele de sange ale bunicilor si ale strabunicilor. Din informatia data de tine, poti avea absolut orice grupa de sange. Daca vei sti exact grupele de sange ale tuturor bunicilor si strabunicilor vei putea face ca la biologie si afla ce grupa de sange ai (in functie de grupele lor poti afla sigur sau e posibil sa ramai cu doua posibilitati).