| KimmyK a întrebat:

Hey, TPU big hug Care este parerea voastra despre lentilele de contact (de vedere)? As dori un raspuns cat mai repede. Multumesc anticipat :*

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
8 răspunsuri:
| bєαυтιƒυℓ a răspuns:

Parerea mea este ca daca ai probleme mari cu vederea si vrei sa mergi undeva intr-o anumita zi, de exemplu la un banchet, petrecere, etc., poti purta lentile doar in acea seara/zi si in altele importante.Dar nu e bine sa le porti tot timpul pentru ca:
1.Sunt greu de ingrijit si prind mizerie repede, astfel iti pot afecta ochiul
2.Sunt periculoase pentru ochi

Sper ca te-am ajutat!

| Camyyy_5609 a răspuns:

Hmm lentilele de contact de vedere tin locul ochelarilor.e binee cu lentilele de vederee. adica e prea marfa. ca nimeni nu`si da seama ca ai probleme cu vederea. happy Daca doresti sa-ti cumperi ..eu iti spun ca merita happy Funda te rogg frumii:*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Lentilele de contact iti slabesc corneea. Daca ai probleme cu vederea, eu ti-as recomanda ochelarii.

| Dya_7268 a răspuns:

Buna!
Uire, mamaie a fost asistenta la onioptic, iti voi scrie ce spune mamaie :
Deci lentilele de contact sunt facute pentru anumite situatii speciale cum ar fi pentru copii care au nevoie de ochelari dar poarta o dimensiune prea mica si nu prea se gasesc astfel de ochelari si trebuie sa poarte lentile etc. Daca ai nevoie de ochelari mai bine iti pui ochelari sunt mult mai buni, s-ar putea cu lentilele de contact sa cazi si sa iti strici de tot vedere, pe cand ochelari daca te-ai impiedica ti-ar cadea de pe ochi si nimic nu e nevoie sa mergi mereu cu ei ca la alnetile( multi stau non-stop cu lentile pentru ca se bafga sis e scot foarte greu), ma rog sunt mai pputine riscuri.Deci lentilele se poarta doar daca ai nevoi speciale, iti sugeerz mai bine niste ochelari mai scumpi decat lentile. Sper ca te-am ajutat. Funda?

| Breakingthehabittonight a răspuns:

Hei happy
- colega mea de banca are de ceva vreme [in jur de un an.]
- ea este foarte multumita de ele, la inceput simtea un discomfort dar ulterior s-a obisnuit.Nu mai poarta ochelari, deci si-a atins scopul [trebuia sa poarte ochelari tot timpul si nu i purta, se potea agrava]
- pe langa toate acestea nu pot spune ca are o viata usoara cu ele. dimineata se chinuie sa si le puna, la scoala i se mai misca acolo, adica se duc de pe ochi si ma pune sa ma holbez la ea sa vad daca e la locul ei laughing.
- in general sunt practice! dar trebuie sa mai pui si la socoteala ca trebuie sa le schimbi o data la 2 luni si solutiile de curatare si pastrare care sunt destul de costisitoare happy

succes!

| ovidiu8msn a răspuns:

Nu am purtat niciodata, dar cred ca sunt excelente atunci cand inlocuiesc ochelarii sau vrei sa iti schimbi culoarea ochilor. DAR inainte de a purta, trebuie facut un control la ochi si cumparate de la un magazin de specialitate. Stiu, sunt foarte scumpe, dar sa nu uitam ca este vorba de cel mai important simt al omului. Mi se pare o prostie imensa sa cumperi lentile,, made in china'' doar findca sunt ieftine.

| KimmyK explică:

Multumesc mult pentru raspunsurile voastre de pana acum. Am uitat insa sa precizez k eu port ochelari de cativa ani buni si am 14 ani... Vreau sa ma duc la mare cu familia si as vrea sa-mi iau lentile ca sa nu mai trebuiasca sa ma duc cu ochelarii dupa mine, dar mi-a zis mama k daca vreau lentile nu ma lasa in apa numai cu ochelari de apa (ii urasc x_X ) Si daca o sa am lentile nu o sa le port zilnic.:d

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Părerile noastre sunt irelevante în comparație cu sfatul medicului oftalmolog!
Pa, pa.