| AlexisLuv a întrebat:

big grin intrebare mai mult pentru fete: Mi-a venit cilcul chiar cand am implinit 12 ani... oare este prea repede? thinking

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| foxsilver a răspuns:

Nu, nu este deloc prea repede. Trebuie sa intelegi ca organismul functioneaza dupa propriul lui program, are propriul lui ceas biologic ce functioneaza perfect pentru fiecare dintre noi in parte.
Nu exista o farsta fixa pentru aparitia menstruatiei, pentru ca fiecare fata are propriul organism, si e normal sa existe diferente.
Nu te speria, nu e nici o problema, ai grija doar sa te ingrijesti, sa ai o igiena stricta, si... cam atat!happy

10 răspunsuri:
| mona a răspuns:

Nu este prea repede, e ok sa iti vina la 12 ani, sunt fete la care le vine inainte de 12 ani

| Liviu a răspuns:

HMm intre 10 - 12 ani e marea varsta la care marea majoritate a fetelor au prima menstruatie.
Ce pot spune, sa fie fara dureri, daca tot ai dureri, apa calduta in o sticla, pune-o pe burtica, nu face multa miscare ca te patezi si nu folosi O.B happy
P.S vezi ca trebuie sa schimbi absorbantele din 4 ore in 4 orehappy

| Doηηa a răspuns:

Nu,eu am avut prima menstruație la 11 ani.

| Pufoshenia a răspuns:

Buna.Nu e prea repede.Am o colega la scoala la care i-a venit la 10 ani sau al o prietena la 11.Pa,pa

| forever4you a răspuns:

Nu, nu este.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu,nu este! Este normal aşa. Ai grijă de tine.

| Dănuuuuu a răspuns:

Nu este...Și dacă ar fi ce ai putea face? Nimic. Și mie mi-a venit când aveam 11.

| Cateweline a răspuns:

Nu chiar deloc. este normal la unele fete sa ii vina ciclul mai repede

| Cateweline a răspuns:

Da e normal la unele fete vin chiar si la 11 10 ani

| Papusyca_Fanutza_1999 a răspuns:

Nu, nu este prea devreme la unele fete le vin si la 11 ani. Depinde de corpul fiecaruia happy