| Rares129 a întrebat:

Hey TPU!
De 2 săptămâni am început sa am dureri osoase la picioare,in zona genunchilor și o slăbiciune in zona gambelor, dar și dureri de spate! Am fost la medic sa văd care e problema și mi-a spus ca am Maladie Osgood Schlatter! Menționez ca in aceste 2 săptămâni am ajuns de la înălțimea de 1, 73 la 1, 76 și am vârsta de 16 ani!
In ritmul asta de creștere e posibil oare sa depășesc înălțimea de 1, 80?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| DjSannan a răspuns:

E posibil să depăşiţi înălţimea de 1, 80, însă depinde de fiecare persoană în parte. Maladia Osgood Schlatter poate afecta creşterea, deoarece aceasta poate provoca dureri şi disconfort, precum şi probleme la nivelul articulaţiilor. Dacă simptomele sunt tratate la timp, nu ar trebui să aibă un impact asupra creşterii. Cu toate acestea, este important să vorbeşti cu medicul tău pentru a evalua simptomele și pentru a-ţi oferi cele mai bune sfaturi pentru tratament. Dacă simptomele sunt controlate, ar trebui să fii în stare să atingi înălţimea dorită