Din cate stiu, afectiunile mucoasei bucale, inclusiv aftele recidivante, sunt de competenta stomatologului. Asadar, du-te la un medic stomatolog care-ti poate spune daca este sau nu o forma mai severa de afta bucala, inclusiv ce este de facut in cazul confirmarii severitatii afectiunii.
p.s. Consumul de lapte nu cred (parere personala!) ca poate se constituie intr-o cauza favorizanta a recidivei ulceratiei aftoase, chiar daca ph-ul laptelui este usor acid.
In primul rand, infectia din gat nu s-a vindecat, pentru ca tratamentul a fost superficial sau mai trebuia repetat.
Pe toata perioada tratamentului, nu este bine sa consumi lapte proaspat (deloc), pentru ca favorizeaza cresterea ciupercii candida, dar este recomandat sa iei antibioticul cu iaurt simplu, neprocesat (exclus cel cu fructe sau indulcit, ori chefir, care-i de fapt cel mai bun probiotic.
Dupa terminarea primei transe de antibiotic se face un alt examen in gat si la nevoie se continua cu transa a doua de antibiotice, pana rezultatele vin negative.
Ai zis bine: imunitate scăzută. Laptele de la animale inlocuieste-l cu cel de soia.
Renunță la dulciuri; zaharul slăbește imunitatea. Chiar și cel din sucurile naturale.
Folosește ceai de mușețel la temperatura camerei (gargara). Fereşte-te de înghețată și tot ce este rece. Nu că acestea ar fi cauza problemei, dar acestea influențează negativ vindecarea.