| wtxwhdxifdjebdd a întrebat:

din cauza PC-ului, memorez mai greu, si am o exprimare tot mai proasta.Si vorbeam extrem de fluent.Calculatorul mi-a omorat neuronii. laughing.E posibil sa-mi redobandesc aceeasi acuratete in vorbire si sa memorez ca pe vremuri? Cum? Sa evit calculatorul crying.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Medema a răspuns:

Hmm buna intrebare! Trebuie sa te odihnesti minim 8 ore! Sa citesti! Sa eviti TELEVIZORUL SI CALCULATORUL si sa vorbesti in realitate mult cu persoane in varsta (astfel vei fi nevoit sa apelezi la un vocabular mai bogat)!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie sa te odihnesti.happy
In loc sa stai la PC, iesi cu prietenii, socializeaza cat mai mult, citeste o carte etc.
Nu mai trai intr-o lume virtuala. Daca ai vointa, vei putea sa eviti calculatorul.
Stabileste-ti un program. Maxim 4 ore la calculator pe zi.happy
Sau, stabileste-ti niste "obiective" iar rasplata sa fie "statul la calculator"big grin.
Bafta!

| wtxwhdxifdjebdd explică (pentru anonim_4396):

Inteleg ce vrei sa spui, dar dimineata cu cine ies? Toti ies pe la 12 si ma trezesc pe la 6 mereu.Si n-am cum sa-mi ocup timpul.

| anonim_4396 a răspuns (pentru wtxwhdxifdjebdd):

Poti citi o carte, poti face putin treaba (la bucatarie de exemplu), asculta muzica la telefon afara...sunt sigura ca gasesti tu cevahappy.

| HardCore7750 a răspuns:

Probabil ca da, cum sa eviti PC-ul, sa il arunci pe geam

| Şaptepăcate a răspuns:

Pune mana pe o carte si citeste cu voce tare, unele abilitati se mai pierd cu timpul daca nu exersezi. Eu am avut probleme cu scrisul de mana dupa ce ani de zile scriam doar la calculator