Pai, poate sa iti scoata maseaua, pentru ca daca tu spui ca e foarte cariata nu are cum sa o curete si sa o plombeze..Nu o sa simti nimic atunci cand o sa iti scoata maseaua, ca si eu am avut aceeasi problema ^^
Salut!
Da, dentistul iti poate pune o plomba in cazul in care maseaua nu este sparta de tot sau nu se va sparge in curand!
El poate sa-ti puna inca 1 jumatate pana iti cade de tot:0
Sau in cel mai rau caz daca e pe cale sa cada si dentistul observa o sa ti-o scoata si te pune sa faci radiografie sa vada daca mai ai alt dinte care sa creasca
Nicio masea nu este definitiva deoarece poate sub gingie impinge celalalt care asta a provocat cauza caderii!
Cel mai bine e sa astepti 1 sapt si daca te doare gingia sau te mananca inseamna ca creste alt dinte
Si daca va pica de tot dentistul o sa-ti faca o masea care nici nu zici ca e manuala. Sa zicem asa
Bafta!
Funda?
O sa iti faca extractie. daca zici ca e atat de sparta. e mult mai sigur pentru tine.
iti face anestezie locala si ti-o scoate.
Exista doua posibilitati. Fie ti-o extrage (daca doctorul considera asta), fie iti pune o coronita (adica ti-o imbraca cu un material asemanator dintilor). Cel mai bun material fiind portelanul. Depinde si daca mai ai radacina buna. Sper ca te-am putut ajuta. Mult noroc!
Buna si fratele meu a avut asa dar dentistul nu a putut face nimic! pune-ti dentocalm pe maseaua ramasa apoi du-te la dentist sa o scoata succes
Cel mai bine este sa mergi la dentist(cu cat mai repede, cu atat mai bine), fii sigura ca va avea cea mai buna solutie.
anonim_4396 întreabă:
Jake143 întreabă: