anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Imi puteti spune informatii despre anorexie? Stiu ca este un fel de boală de alimentatie si cred ca o am si eu.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buna, anorexia nu este tocmai o boala de alimentatie, este mai degraba o boala psihica. Anorexia este o tulburare psihică, iar cei care suferă de ea sunt obsedaţi de a slăbi, pentru că imaginea propriului corp este deformată, imaginându-şi constant că sunt, de fapt, grasi, supraponderali. Din păcate, nu se cunoaşte exact factorul declanşator al anorexiei. Tulburarea se poate dezvolta printr-o combinaţie de factori biologici, psihologici şi sociali; poate fi declanşată din cauza unui eveniment stresant, din cauza presiunilor sociale şi culturale. Anorexia netratata poate avea urmari grave.
S-a facut si un filme despre anorexie se numeste To the Bone.

5 răspunsuri:
| Freya1 a răspuns:

Este o boala la nivelul psihicului care iti afecteaza alimentatia.Nu trebuie sa iti tot faci griji in legatura cu mancarea ingrasatul...Mananca ce poti si iti place in cantitati normale

| ALGator a răspuns (pentru Freya1):

"Tulburare", si nu "boala" ar fi mai potrivit de spus.

| Freya1 a răspuns (pentru ALGator):

Da scuza-ma m-am exprimat gresit

| ALGator a răspuns (pentru Freya1):

Nu e nicio greseala. Incerc doar sa nu contribui la vreo panica.