În primul rând faci cea mai mare greșeală ca nu te speli pe Dinți. Iti ia doar 2 minute zilnic, faptul ca ai avut examene e o scuza penibila. Gura ta e plina de microbi care afectează dinții și gingiile.
Legat de faptul ca simți caninul mișcându-se, poate doar ți se pare sau poate fi parodontoza, așa ca mergi la o consultație.
"Boala parodontală este o afecțiune cronică ce se manifestă prin deteriorarea structurilor care susțin și fixează dinții la nivelul osului. Aceasta este cauzată de apariția unui dezechilibru la nivelul speciilor bacteriene din cavitatea bucală și poate duce la probleme severe. Este una dintre cauzele majore ale pierderii dinților, ceea ce poate compromite masticația, estetica, încrederea în sine și calitatea vieții."
Salut,si mie mi se intampla asta, si ce-i adevarat, nici eu nu ma spal pe dinti prea des, dar m-am dus la dentist si a zis ca e ok sa se miste dinti foaaartee putin ca e o mobilitate naturala, dar asta nu se aplica la toata lumea.
E de la saliva, aluneca limba pe suprafata dintelui si iti da impresia ca se misca, dintii se misca abia in stadii evoluate ale parodontozei.