Nu trebuie sa te dezbraci de tot..doar iti trage putin pantalonii, pana deasupra genunchilor, deci, va fi totul ok.o sa te trezesti in pat.dar o sa te doara putin operatia dupa.si nu trebuie sa misti capul, pentru ca vei ramane cu dureri de cap.te tine 3-4 zile. apoi, iti da drumul. daca esti majora, ai voie sa primesti vizite, daca esti minora.nu cred ca primeste in salon pe cineva..cam atat.nu simti nimic in timpul operatiei.bafta..
Eu sunt minora si am primit vizite!
Imediat cum ajungi acolo iti vor lua cateva recolte ( in jur de 4 sticlute cu sange; sunt mici)dupa care te vor trimite in camera unde te vei schimba ( s-ar putea sa te bage imediat in operatie; mie asa mi s-a intamplat nici n-am ajuns bine pe usa ca ma si bagat in operatie). daca se intampla sa te bage direct la operatie o sa vina ori o asistenta asistent sau chiar anestezista sa iti dea o camasa speciala cu care sa te imbraci dupa care te vor duce la sala. imediat cum ajungi in sala de operatie o sa te intrebe ce problema ai ( daca nu te intreba tu totusi spune ca pe mine nu m-a intrebat si in loc sa ma puna pe masa de operatii normale era sa ma puna pe masa de operatii la coloana).
O sa te ajeze pe masa o sa aprinda niste becuri formate din 5-6 becuri mai mari ( o sa ai o senzatie ciudata dar sa nu iti fie frica).La un moment o sa vina cineva sa iti puna perfuzie ( ca sa poata baga diferite seruri pe acolo ca sa nu te intepe iar si iar). Toata chestia este sa te gandesti la cu totul altceva cand te inteapa altfel patesti ca mine( mi-au spart 3 vene doar ca am incordat mana cand nu trebuia din cauza fricii).App atunci cand asistenta va da drumul la ser tu sa spui daca simti o presiune in mana ca sa mai micsoreze volumul serului.
In jur de max 10 minute va aparea si anestezistul care va pregati un ser special care te va face pe tine sa adormi pentru a nu simti nimic.( ianinte sa adormi complet vei vedea totul din ce in ce mai neclar si vei auzi totul ca si cum ar vorbi multe persoane infundat)
PS: in cazul in care ai par in zona in care vei urma sa fii operata mai bine indeparteaza parul cu crema depilatoare adac nu suporti ceara deoarece te vor rade asistentele cu bigul si o sa te cam ciupeasca( trebuie sa te epilezi in zona repsectiva deoarece daca intra un fir de par in operatie se infecteaza zona)
Despre camasa tot ce pot sa spun este ca se inchide la spate si iti va fi ridicata pe timpul operatiei( ca sa nu se holbeze doctorii la*** radete acolo ).
Dar totusi eucred ca iti vor pune ceva acolo ca na doctorii ca doctorii dar nu-s ceara sa nesimtiti.
Te vei scula usor avand impresia ca veziin ceata si de abia deschizi ochii, in acele momente nu te va durea nimic dar nu te vei putea misca pana ce iti revii. Orice durere sau piscatura in zoan operatiei trebuie spusa asistentilor din incapere pentru ati da calmant ( seara adac te doare ceva iti vor da un calmant care imediat dupa ce actioneaza vei simti cum iti simti pieptul fierbinte si ai tendinta sa inchizi ochii)
A2a zi dupa ce te-a mutat in sala (se numeste sala de reanimare)te va duce in salon unde e posibil sa vine un instructor de sport care te va pune sa mergi.
Cam asta e tot sfatul meu este sa iei operatia ca pe un fleac in ciuda aparentelor si a aaparaturii ciudate din sala de operatie, iar adac esti cu mama ta e si mai bine.
Sper ca te-am lamurit cat de cat SUCCES!
Nu o sa te dezbrace nimeni. O sa te puna pe o masa plata unde iti va baga o asistenta un lichid in perfuzie care te va adormi. O sa simti ceva ciudat in corpul tau. N-o sa simti nimic in timpul operatiei. O sa te duca la...reanimare parca. Acolo o sa te trezesti, s-ar putea langa un parinte de al tau si langa o asistenta sigur. Dupa ce vezi cel putin o persoana o sa te duca in salon unde s-ar putea sa mai adormi putin din cauza acelui lichid(nu imi vine numele acum in minte) O sa stai in spital cam 3-4 zile, iar in prima zi nu ai voie sa te ridici.
Eu m-am operat la Timisoara Doar mi-a bagat ceva in vena apoi mi-a zis sa ma uit pe perete la un desen si am adormit repede rau Apoi cand m-am trezit eram in pat si vedeam in ceata si nu puteam sa plang de durere Doare ca dracu Si nu poti sa razi tare sau sa te misti mare branza decat dupa cateva zile Iar doctorul venea cam odata la 2 zile sa vada cum sunt si cat de bine merg Si cand te externeaza tot naspa mergi si nai voie sa faci efort fizic cam un an haha sau asa
Un an? Nu-i adevarat! Cam o luna n-ai voie sa faci efort fizic
PissySexy cum dreacu te cheama Eu un an nu am facut sport la scoala, mi-a dat scutire pe UN AN
Poate ca tie ti s-a spart. Eu nu am facut timp de o luna
La mine se chema cica apendicita acuta *__* Cei aia nu mi-a explicat :3
Si la mine a fost la fel. Inseamna ca mai era putin si se spargea.
Draga mea, tie ti-a dat medicul scutire pe un an pentru ca probabil ai facut complicatii. Eu spre exemplu am primit scutire pentru o luna, la fel si majoritatea oamenilor pe care-i stiu. Unii au primit pe 3-4 luni, in functie de modul in care a decurs operatia si vindecarea. Depinde de la persoana la persoana. Cei care fac peritonita in mod sigur primesc scutire pe un termen mai lung.
Pai : 1.De ce trebuie sa te dezbrace?
R: Nu se face operatia prin haine cum ar veni + ca sunt doctori.Ce dracu ma? Crezi ca te violeaza?
2.Cred ca o sa ramai la spital pana ce iti revii...
3.O sa te trezesti la spital, in pat
4.Doar iti face operatie de apendicita, mai ramai 3, 4 zile nu stiu exact si dupa pleci acasa.
P.S : Hainele raman la spital
Nu esti singura care face asta ... te anesteziaza si nu o sa simti nimic, iar cand te vei trezi totul o sa fie bine FUNDA?:*
Sa nu iti fie frica! Nu te va dezbraca nimeni! S-ar putea sau nu sa iti faca aneztezie locaal! Uite si eu ma voi opera de apendicita si nu pun atatea intrebari! Mie o sa imi faca anestezie locala si gata!
Buna have... stai linistita nu te speria nu o sa simti nimic si da o sa te dezbrace dar nu de tot, de imbracat tot doctori de imbraca si de intamplat nu prea o sa stii ce se intampla.dar stai linistita ca vei fi bine, bafta!
dobrin1019 întreabă: