anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Maine vreau sa iau dr la farmacie niste pastilr de viermi. Pana acum eu am luat albendazol si are 2 comprimate. Vreau sa ii i-au acum fratelui meu ( 12 ani ). Ce ma sfatuiti?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| teamleader a răspuns:

Am recomandat pe acest site o pagina de Facebook : "Spitalul virtual de copii" unde iti va raspunde medici pediatri, deci vei primi un raspuns autorizat. Adaugi la prieteni acea pagina si pui intrebarea ca si aici. Multa sanatate!

| Andwta a răspuns (pentru teamleader):

Multumesc frumos. I-am scris si am primit un raspuns. Primesti funda.

20 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Tratamentul de antideparazitare se face la toata familia in acelasi timp, epntru a se evita recontaminarea!
Daca tu ai laut pastilele inainte si abia acum face fratele tau tratamentul, tu te vei putea recontamina de la el, sau de la ceilalti membrtii ai familiei.
Pentru un tratament de acest fel, mama merge la familie si cere farmacistei tratament pentru toata lumea, care locuieste cu voi in casa. Tratamentu se face in acelasi timp, la toata familia, fierberea lenjeriei de corp, spalatul dupa fiecare mers la toaleta si inainte de masa fiind ovligatoriu... dar citeste ce masuri se iau pentru asta.

| Andwta a răspuns (pentru Violleta2022):

Stiu ca asa se procedeaza, dar e orea complicat. Nu vreau sa stie doctoru ce problema avem, eu sunt mai timida. Nu as putea sa ma duc cu asa problema mie jena.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Andwta):

ASta este culmea prostiei! Sa ai medic, dar sa nu te duci sa-i spui ce probleme ai, ca sa nu stie ce te doare si de ce suferi, mai bine ceri sfaturi pe internet la unii si altii... fantastica gandire ai!

Tu esti de pe alta planeta?! Am mers luni in sir la dentist si de cate ori mergeam de vreo 3-4 ori imi curata aceeasi masea. Dadeam prea multi bani si nu imi facuse nimic. M-am saturat sa indur atata durere.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Andwta):

Intr-adevar sunt dupa alt continent, nu planeta, dar tot sunt socata de prostia omeneasca.
Sa continui sa tii secret ceea te supara, refuzand sa mergi al medic, care de fapt tocmai aia trebuie sa-ti faca, sa te consulte, sa aflte absolut tot ce ai, inclusiv paraziti/viermii intestinali, paduchi sau dumenzue stie ce, dar absolut totul, ca sa-ti puna un diagnostic corect.

Cat despre stomatologul la care te-ai dus degeaba, a fost tot prostia ta! Cand te duci odata si nu primesti atentia cuvenita si continua s ate supere maseaua, nu te mai duci ca prostul si a doua oara si a 3-a, ba chiar si a 4-a oara.
Folositi-va un pic capul, inainte sa va repeziti sa tot dati in perete cu el!

Mentionez ca eram minora

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Sa manance mai des mujdei de usturoi, salata de rosii, patrunjel..., iar medicamentele doar la indicatia medicului

| Andwta a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Jasta i-am spus si eu, dar am incercat eu si nu are rost. Voi lua neaparat pastile.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Andwta):

Fara recomandarea medicului este destul de riscant

Nu ma tem ca va pati ceva. Am luat si eu si nu s-a intampla nimic rau, ba din contra au disparut intrusi.

I-ati castigat la un concurs de "mancat sanatos"?winking laughing tongue

Eu de cand am luat pastile numai am. El ori a luat de la mine ori a mancat un fruct nespalat. Foarte amuzant! E un chin.

Aproape niciodata nu am spalat fructele, ori legumele pe care le stiam ca nu sunt stropite cu tot felul de otravuri; iar asta nu sfatuiesc pe nimeni sa o faca. Dar absolut niciodata nu m-am pricopsit cu viermi intestinali.

Inseamna ca i-a luat de la alta persoana.

Sau poate de la alimente de tip fast-food. sau ai impresia ca acolo sunt respectate cu maxima strictete normele de igiena!?

Nu manac mancare de la fast-food.

| Bărbatul007 a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

O glumă nu prea reușită.

| Bărbatul007 a răspuns:

Momentan faci cum crezi, indicat ar fi ca după fratele tau sa duca niște monstre de scaun la un centru de colectare (spital, doctorul de familie stie mai bine) unde acolo se va vedea ce fel de paraziti intestinali are si i se va prescrie un tratament.Mai sunt si remedii naturiste dar nu prea știu decât sa bea Borș(din ăla acru cu care se acresc ciorbele).

| Andwta a răspuns (pentru Bărbatul007):

Stiu ce paraziti are si nu vreau sa aud de doctor