| madalinutza a întrebat:

mie tot timpul imi curgea secretia aia alba..nu stiu sincer cum se numeste dar mereu imi aparea pe chiloti..acum dintr-o data mi-a disparut si nu mai imi curge deloc.mi se pare putin ciudat. Oare din ce cauza? mentionez ca acum mi-a trecut ciclul menstrual de o zi.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| Iadhira a răspuns:

Buna! Se numeste ovulatie, apare cand esti aproape de menstruatie (in jur de 28 de zile). O zi buna!

| Alexucccccaaaaaaaaaaaa a răspuns:

Buna. Nu te speria.Nu e nimic grav. Aceasta secretie e normal sa curva inainte de menstruatie si dupa. La toate fetele e la fel. Incearca sa porti tampoane zilnice, adica de alea mici si subtiri care nu te incomodeaza si nu te deranjeaza cu nimic. Pt igiena :*

| madalinutza explică (pentru Alexucccccaaaaaaaaaaaa):

Buna...eu stiu de chestia aceea.dar nu aceea am intrebat..am intrebat ca de ce mi-a disparut..ca eu aveam aproape zilnic si acum nu mai am secretia aia mi-a disparut

| mdaria a răspuns:

Nu e un lucru rau ca ti-a disparut. E normal, cred. Nu apare tot timpul chiar. E mai grav cand este abundenta sau isi schimba culoarea.

| Alexucccccaaaaaaaaaaaa a răspuns (pentru madalinutza):

A scuze. Pai nu trebuie sa te sperii.Nu cred ca poate fi nimic grav. Sau daca consideri ca e grav du-te cu mama ta la medic.(Desi cred ca ar fi inutil):*

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

"Scurgerea vaginală alb gălbuie" despre care spui este secreţia vaginală NORMALĂ şi o vei avea până la menopauză ( întreruperea fiziologică a ciclurilor menstruale ).

Doar că, aspectul/"cantitatea" secreţiei vaginale normale DIFERĂ în funcţie de perioada de fertilitate în care te afli.

Vezi mai multe detalii la linkul :
http://www.mamicamea.ro/sanatate-femei/secretia-vaginala-normala.html

Dacă acea scurgere/secreţie NU are miros urât/deranjant şi NU este însoţită de mâncărimi sau usturimi, şi dacă are o culoare albă/transparentă ( eventual puţin spre roz ) atunci NU ai de ce să te îngrijorezi.
Chiar dacă, acum, a "dispărut", stai liniştită că va reapărea!

Toate cele bune.

| MarianaDaia a răspuns (pentru bursuc001):

Multumim bursuc001, chiar daca nu esti fata, stii foarte bine chestiile astea de-ale fetelor! :-)

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns (pentru MarianaDaia):

Bună, @MarianaDaia!

Mulţumesc pentru apreciere.
Într-adevăr, mă pricep deoarece am 42 de ani şi "ceva" studii în domeniu happy

O zi frumoasă.

| MarianaDaia a răspuns (pentru bursuc001):

Buna, bursuc001!
Ma gandeam eu ca niste sfaturi asa de bine documentate nu pot veni decat de la o persoana cu,, ceva'' studii in domeniu, si, bineinteles, de la o persoana cu un anumit caracter! Am urmat link-urile recomandate de tine si mi-au fost de mare ajutor! Iti multumesc mult! :-)

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns (pentru MarianaDaia):

Mulţumesc ( încă o dată ) pentru aprecierewinking
Mă bucur că acele link-uri v-au fost de folos.

Toate cele bune.