| LawlietL886 a întrebat:

Hey TPU!
Nu vreau să sune stupid dar, am auzit de multe ori expresia: "e major, e vaccinat" etc. Asta înseamnă că atunci când faci 18 ani trebuie să faci vreun vaccin special?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| adryang78 a răspuns:

Nu este vorba de niciun vaccin care s-ar face la 18 ani. happy
Este o expresie metaforică, prin care se transmite că persoana în cauză este suficient de matură ca să facă față unei situații sau să ia o decizie bine gândită.

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Este doar o expresie folosita in popor laughing si nu trebuei sa faci nici un vaccin. Aici este cu sensul de: "poate sa faca ce vrea dupa 18 ani, ca-i major "

suntserios
| suntserios a răspuns:

Lool, nu

| sierra1 a răspuns:

"când faci 18 ani trebuie să faci vreun vaccin special?"

da, vaccinul maturitățiii. Se pare că tu incă nu te-ai injectat

| Bizon95 a răspuns:

Este o expresie
presupun ca a aparut cand au aparut primele vaccinuri
inainte de asta trebuia sa fii FOARTE atent sa nu iei boli NASPA cum ar fi poliomielita, si care putea fi luata si de pe clantele de la usi din cate stiu eu

expresia inseamna practic sa iti faci curaj, sau de ce nu ai curaj?
(ca doar esti mare si vaccinat, NU? big grin )

insa foarte multe expresii sunt pastrate cu toate ca, cuvintele din care sunt formate NU mai sunt de actualitate

a spala putina = a fugit imediat sa nu fie prins
dar... PUTINA?!? CE E AIA?!? (butoiul in care se tine branza)

i-a pica fisa = si-a dat seama care e ideea, i-a venit ideea buna
fisa?!? in RO nu au mai fost telefoane cu fise de 30 de ani, aproape imediat dupa revolutie si telefoanele publice au fost facute cu, cartele (acum nici alea nu mai sunt, NICAIERI)

| Legion7X a răspuns:

Da, toți am făcut injecții la 18 ani.

| Demidol a răspuns:

Cel mai bune spune @adryang78.