A facut atac de panica si nu si-a dat seama.Are fibrilatii la inima. Ajut-o, convinge-o sa mearga la doctor.Fibrilatiile pot duce usor la preinfarct sau infarct.
Eu cred ca s-ar putea sa aibă tahicardie.
Tahicardia este denumirea medicală dată bătăilor rapide ale inimii. Inima unui adult sănătos bate de 60-90 de ori atunci când persoana respectivă se află în stare de repaus. În cazul persoanelor care suferă de tahicardie, rata bătăilor inimii depăşeşte cu mult această medie.
Bătăile inimii sunt controlate prin semnale electrice transmise prin ţesutul cardiac. Tahicardia apare atunci când o anormalitate a inimii produce semnale electrice rapide.
Tahicardia poate să nu aibă simptome sau complicaţii în unele cazuri. Cu toate acestea, tahicardia poate afecta grav funcţionarea normală a inimii, prin creşterea riscului producerii unui accident vascular cerebral sau prin apariţia unui stop cardiac.
Tratamentul tahicardiei poate ajuta la controlarea ritmului rapid al inimii dar şi a afecţiunilor care contribuie la instalarea tahicardiei.
Atunci când ritmul cardiac este prea rapid, inima nu poate să pompeze corect sânge în restul corpului, fapt ce duce la privarea de oxigen a organelor şi a ţesuturilor. Acest ritm cardiac necontrolat duce la următoarele simptome ale tahicardiei:
• Ameţeală
• Respiraţie prexcipitată
• Puls crescut
• Palpitaţii
• Dureri în piept
• Apariţia sincopelor
Asa pateste si cunostinta ta?
Daca da uite cum ar putea fi tratata:
Tahicardia se poate auto-corecta în unele cazuri, fără a fi nevoie de tratament medicamentos. Cu toate acestea există situaţii în care bătăile rapide ale inimii trebuie controlate medicamentos.
Tahicardia – metode terapeutice de încetinire a ritmului cardiac
• Manevre vagale. În timpul unui episod de tahicardie medicul poate utiliza manevre vagale pentru încetinire a ritmului cardiac. Manevrele vagale afectează nervul vag, ce ajută la reglarea bătăilor inimii. Manevrele vagale implică printre altele tuşitul şi plasarea unei pungi cu gheaţă pe faţă.
• Tratamentul medicamentos al tahicardiei. Atunci când manevrele vagale nu reuşesc să oprească bătăile inimii, se pot utiliza injecţiile cu medicamente anti-aritmice pentru restabilirea bătăilor normale ale inimii. Medicul poate prescrie aceste medicamente şi sub formă de pastile, care trebuie administrate atunci când un episod de tahicardie apare.
• Tratamentul tahicardiei mai poate fi realizat şi prin administrarea unei unde de şoc către inimă prin intermediul unor plasturi ataşaţi de piept. Curentul afectează impulsurile electrice de la nivelul inimii şi restabileşte ritmul cardiac normal.
Tahicardia – metode de prevenire a dereglării ritmului cardiac
• Medicaţie. Medicamentele anti-aritmice pot preveni apariţia tahicardiei atunci când sunt luate cu regularitate. Alte medicamente care pot fi luate împreună cu anti-aritmicele sunt medicamentele de blocare a canalelor de calciu – diltiazem sau verapamil, sau beta blocanţii – propranolol şi esmolol.
• Chirurgie. Chirurgia pe cord deschis poate fi folosită în unele cazuri, pentru distrugerea unei căi electrice suplimentare. Chirurgia este de regulă folosită atunci când toate celelalte terapii disponibile nu sunt eficiente în tratarea tahicardiei.
• Implantarea unui defibrilator. În cazul persoanelor care suferă de tahicardie severă, care poate afecta viaţa individului, medicul poate recomanda implantarea unui defibrilator cardiac. Dispozitivul de dimensiuni mici este implantat la nivelul pieptului. Acesta monitorizează ritmul cardiac, detectează şi creşte bătăile inimii şi oferă şocuri electrice pentru restabilirea ritmului cardiac normal.
Tahicardia poate creşte, în cazul anumitor persoane, riscul apariţiei cheagurilor de sânge. Aceste cheaguri de sânge pot provoca atac de cord sau accident vascular cerebral. În această situaţie medicul poate prescrie medicamente pentru subţierea sângelui, diminuând astfel riscul reprezentat de formarea cheagurilor. Oricum e bine sa bea mai multa apa. In orice caz trebuie băută APA! In caz de ameteli înseamnă ca apa nu ajunge la creier. Iar pentru o curatare a organismului oricum nu strica.
Tahicardia poate să fie rezultatul unei boli deja instalate în organism, precum anumite boli cardiace sau hipertiroidismul.
Tratamentul tahicardiei, în această situaţie, constă în tratarea sau minimalizarea acelor boli care provoacă episoadele de tahicardie.
Cred ca cel mai bine ar fi sa meargă la un medic.
Am vaga impresie ca s-ar putea sa fie si o anemie.
Multa sănătate!