Da-o cu un unguent pentru durere, si leaga-i laba piciorului de glezna cu o esarfa lunga (infasoara esarfa pe glezna, laba piciorului si picior). Chiar aseara am patit si eu asta si mi-a trecut. Multa sanatate micutei!
Eu cred ca ar trebui dusa la doctor daca este posibil (adica daca nu este izolata undeva la multi kilometri de drum normal, intr-o cabana sau intr-un catun foarte izolat). daca nu poate fi dusa la medic in nici un fel, incercati sa cumparati un antiinflamator (Ketonal Gel, Diclofenac) si sa o ungeti. Pe vremuri exista o solutie numita Burov care era foarte buna, dar nu ajm mai vazut in farmacii de ani buni. Frunzele de varza alba dulce strivite si puse pe glezna peste noapte fac minuni.
II poti pune ceva gheata apa rece.Dar in orice caz trebuie dusa la doctor, altfel daca se mai loveste se poate agrava.
Nu stiu cum o fi vremea pe la tine, dar daca e o problema medicala chiar nu conteaza ce vreme e. Adica daca se taia la gat si sangera de moarte nu o duceati la spital ca-i vremea nu stiu cum? Doamne fereste! Duceti copilul la spital, sa-i faca o radiografie sa stiti exact ce are, nu lasati fata sa ajunga oloaga pe viata aiurea!
Nu conteaza vremea, trebuie dusa neaparat la doctor, pentru a-i imobiliza piciorusul.
intre timp pune-i gheata si bandajeaz-o in forma de 8 cu o fasa elestica nici prea strans nici prea larg..atat cat sa-i tina glesna imobila.
trebuie sa evite sa se sprijine in picior si trebuie sa stea bandajata 10 zile si cu piciorul ridicat pe o perna.
asta e greu la un copil de 4 ani.dar daca nu sta in repaos risca sa ramana cu sensibilitate mult timp.
deci: gheata si repaos si creme entiinflamatoare care se aplica pe portiunea umflata.
in niciun caz masaj!
sa ai grija de ea, imi pare rau de micuta
Si eu am avut entorsa la picior si am fost la doctor, mi-a facut o radiografie si mi-a spus sa stau repaus la pat doua zile cu piciorul intins. Si, intr-adevar a functionat! Nu stiu cat de grav este la fetita, parerea mea este sa o duci la doctor si sa vezi ce spune.
Desi o sa ti se para un raspuns la misto sau mai stiu eu cum, in medicina populara, se foloseste impaturirea piciorului, in zona inflamata, cu urina.
Se scalda o carpa in urina copilului, dupa ce si-a facut treaba, in olita..se stoarce si se infasoara in jurul zonei inflamate. Rezultatele sunt maxime si intr-un interval scurt de timp.
Si mie mi s-a intamplat asa numai ca la mana...am avut o contuzie si am mers la doctor sa imi spuna ce am si daca necesita ghips, deci ar trebui sa o duceti totusi la doctor sa vedeti daca e grav si ce puteti face.