| frafafafaf a întrebat:

Hey TPU! Pot face pietre/nisip la rinichi dacă iau proteine pentru sala? Adica praf proteic, nu creatina, o iau după antrenament la 30 de minute, respect gramajul si cantitatea de apa cu care o prepar. Menționez ca beau si multă apa in fiecare zi, mai mult de 4 litri. Sunt adolescent, nu am 18 ani. Încă un lucru e ca iau proteinelor cam din mai anul asta. Nu am luat in fiecare zi, odată la 3 4 zile cam asa, mai aveam si cand nu luam o săptămână, atunci cand nici nu faceam sală.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
19 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Da, ai toate sansele sa faci pietre la rinichi daca consumi cantitate mare de proteine.
Caz intamplat lui fii-miu, frate-miu si alti cativa cunoscuti.
Cum esti inca adolescent, nici nu este recomandat sa iei prafuri proteice si nici sa faci sala, indiferent cata apa bei, pietrele la rinichi se formeaza din proteina, nu din apa!

Dupa 20 de ani ai tot timpul din lume sa mergi la sala, dar publerile sintetice de proteina si craetina NU sunt recomandate fiindca tot mai multi oameni incep sa aiba pietre la rinichi, la fiere, samd.

Mananca proteina organica din carne animala (pui, porc, vita, miel, peste, curca, oua, organe de animale) si proteina vegetala (ciuperci, fasole, linte), ca-i mult mai sanataosa decat prafurile chimice care-ti distrug sanatate ala anii astia, atat de tanar, nici macar intrat in viata de adult.

| Brizbriz a răspuns (pentru Violleta2022):

Asa e, am citit despre vedete care au ajuns de la studentul vesel, grasut si care bea bere in draci, la marele si tarele Thor, Guardian of the Galaxy, samd si toti spuneau ca mancau numai pui, nu chimicale nasoale

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

4 litri de apă diluează prea mult sodiul și potasiul de care ai nevoie ca să îți funcționeze nervii bine. Ar fi bine să bei cât ți-e sete, nu mai mult. Iar proteinele în exces, suprasolicită rinichii.

| Brizbriz a răspuns:

4l apa pe zi... nu prea cred
totul e sa te si duci la WC, imediat cand te trece, si sa nu te tii, pentru ca atunci urina v-a sta in rinichi si v-a depune piatra

totusi, habarnuam ce sunt in chimicalele alea de proteine, deci, ce stiu eu...

| Bazzed a răspuns (pentru Brizbriz):

Ce indrugi acolo de chimicale? Proteinele Whey sunt extras din zer din lapte

| Brizbriz a răspuns (pentru Bazzed):

"acum 1 minut | RezolvTot69 a răspuns (pentru Brizbriz):
Ce indrugi acolo de chimicale? Proteinele Whey sunt extras din zer din lapte"

rrrrrright, lapte de la magazin care nu are nici un fel de lactata in el
adica, stii tu SIGUR ca nu au bagat nici o chimicala pe langa, ca sa umple cutia si sa ia mai multi bani

ce tot indrugti TU acolo ca prafurile sunt "naturiste"?!?

Nu am zis ca prafurile sunt naturiste, sa nu mai zic ca ei nu iau lapte de la magazin, în general e luat lapte proaspăt direct la producători, nepasteurizat sau trecut prin alte procese pentru ca se pierde din cantitate. Ai dreptul sa crezi ce vrei despre ce baga în ele, trebuie obligatoriu declarate pe ambalaj altfel pot fi dați în judecata iar produsul dispare de pe piața, în caz ca nu știai. Și ca să te sperii de termenul "chimicale" pana la urma trebuie sa nu ai nici cunoștințe minimale în chimie, oxigenul e un element chimic, hidrogenul iar element chimic, iar H2O (apa) reprezinta o chimicala

Iar... RRRRRRIGHT
te prefaci "frumos" ca nu stii ce vreau sa zic cand spun chimicale, o dai pe oxigen si alte balarii

si "parca" nu ai insinuat ca e naturist, ca doar e extras din "zer de lapte", asta inseamna ca nu l-au umplut de absolut "nimic" naspa

in balarii, pana si ceaiul de menta de la magazin e plin de chimicale, cu atat mai mult prafuri

eu am luat vegeta "naturista" si se simteau chimicalele GRUPA MARE, avea doar efect mai slab

lasa-te de "sportul" asta, esti pe dinafara

Ce e în produs trebuie declarat pe ambalaj fie că-ți place sau nu și, pana la urmă, de unde știi tu ce gust au chimicalele ca să le simți? Plus ca discuția nici măcar nu era despre asta, era despre pietrele la rinichi aduse de chimicale, cică, dar nici măcar nu exista cazuri ca să dovedească faptul ca STRICT pentru ca au consumat proteine sau creatina s-a ajuns la pietre la rinichi sa nu mai spun ca am explicat ce sunt proteinele pentru ca parea ca nu ai idee ce sunt, sau, mai bine zis, de procesul prin care se obțin. Faci sa para a cearta iar eu doar dau explicații aici în timp ce tu te dai smecher fără vreo bază sau dovadă

"acum o oră | RezolvTot69 a răspuns (pentru Brizbriz):
Ce e în produs trebuie declarat pe ambalaj fie că-ți place sau nu și, pana la urmă, de unde știi tu ce gust au chimicalele ca să le simți? Plus ca discuția nici măcar nu era despre asta"

ooops, nu mai ai argumente, asa ca o intorci cu "discutia"
nu eu sunt ala care a "declarat" sus si tare ca o chestie plina de chimicale e "extras de zer de lapte"

unde mai pui, NEFOLOSITORULE SI ERONATULE, cand ai citit ultima oara ce e declarat pe ambalaj la proteinele alea?!?
ia incearca... ACUM, o sa ai o surpriza absolut tampita

deci, inca odata, esti "tare" te doare mintea de "tare" ce esti

| Violleta2022 a răspuns (pentru Bazzed):

Eu am venit cu dovada clara si explicatiile medicilor de la un spital din Sydney, Australia unde am avut familia bolnava in stare grava, cu pietere la rinichi iar tu vi aici sa ne faci mincinosi, doar pentru ca ai citit tu minciunile celor care vand pudra proteica ori ai auzit la radio sant.
Te rog pastraeza pentru tine vestile astea de la radiosant, ca este jenant sa ai gura mare, cand vorbesti din auzite.

"cand ai citit ultima oara ce e declarat pe ambalaj la proteinele alea?!?" efectiv de fiecare data când îmi cumpăr ca unele mai au și vitamine iar altele aminoacizi și ma uit la toată lista deeeci.

"acum 4 minute | RezolvTot69 a răspuns (pentru Brizbriz):
"cand ai citit ultima oara ce e declarat pe ambalaj la proteinele alea?!?" efectiv de fiecare data când îmi cumpăr ca unele mai au și vitamine iar altele aminoacizi și ma uit la toată lista deeeci."

deci, INVATA SA CITESTI:
https://www.google.com/search?q=whey+protein+content
https://en.wikipedia.org/wiki/Whey#Composition
la 100g

"Sodium 54 mg 2%" asta produce piatra la rinichi

Sugar 5 g... sanatos AL DRACU... RAU DE TOT, coca cola are 9g

E920 https://en.wikipedia.org/wiki/Cysteine asta nu e "deloc" chimicala

Protein 0.9 g moama ce de proteina... OH MAMA!

Other constituents Quantity
Water 93.12 g

cum spuneam, TE DOARE MINTEA DE TARE CE ESTI
si, cica, ca si citesti ce scrie pe prospect, DAAAAAAAAAA

| StripperRaoul a răspuns:

Nu faci nici o piatra astia habar n au ce vb esc eu iau proteine whey gold standard si o gramada iau inainte de antrenament dupa si inainte de culcare plus creatina bag in shake de 3 ani stai in loc ca nu patesti nimic ti ai gasit pe cine sa intrebi pe 'sportivi' TPU laughing

| Bazzed a răspuns:

Nu, nu faci pietre la rinichi, e un mit tâmpit făcut acum ceva timp de persoane ce nu gândesc prea mult, proteinele sunt doar un supliment alimentar, nimic mai mult, nimic mai puțin, sa nu mai zic ca faptul ca sunt sub forma de praf faciliteaza asimilarea de către organism.
O sa îți las aici doua clipuri, unul despre proteine, altul despre creatina, îți recomanzi sa le vizionezi atent + in ambele explica de ce anumite mituri nu au absolut nicio treaba cu produsul
https://youtu.be/srZFvcCXPSY
https://youtu.be/1__j9eoRcLw

Și, apropo, TE ROG SA NU O CREZI PE VIOLLETA CÂND SCRIE CEVA DESPRE PROTEINE SAU CREATINA PENTRU CA NU ȘTIE CE VORBEȘTE. SUNT DOAR SUPLIMENTE ALIMENTARE

Nu este nici un mit tampit este o realitate dura ca-i periculoasa!
Am baiatul si fratele care au facut pietere la rinichi dupa ce au laut proteina pentru 3 luni de zile.
Proteina a fost organica "extract de zer de lapte" si cu toate astea s-a dovedit a fii un mare rahat care mi-a dus ambii barbati in spitalul de urgenta. Acolo medicul le-a facut investigatii si asa am aflat de ce NU este buna pudra proteina si de ce NU trebuie sa o cunsumam.
Am vazut destula durere la mine in familie de la porcariile astea ca sa cred un copil mincinos care vine si se joaca cu viata si sfaturile la altii.

| Bazzed a răspuns (pentru Violleta2022):

"Am baiatul si fratele care au facut pietere la rinichi dupa ce au laut proteina pentru 3 luni de zile."
Nu e de la asta, am prieteni care au luat ani de zile iar eu am luat aproape zilnic în ultimul an și n-am nimic și nu e pentru ca "suntem noi diferiți", efectiv faptul ca sunt sub forma de prafuri chiar fac asimilarea acestora mai ușoară

Mai baiete, este 100% de la proteina. Hai sa nu ne mai certam, ca astia din Sydney sunt mai destepti decat tine, doar fac studii si au venit cu intrebari clare desspre pierdut in greutate, despre ce anume s-a folosit samd.
Lasa preietanasii astia care iti vand gogosi, ca nu ne jucam aici cu sanatatea oamenilor.
Nu mai crede tu toate minciunile lor, ca ajungi in spital si vei simtii pe propria-ti piele cum este sa ai duerri ca de nastere, barbat fiind si cum ti se poate pune stent pe penis, ca sa intelegi cat de grava este situatia. Uramand sa scoata stentul ala cu o a doua interventie chirurgicala in cateva saptamani, dar initial este montat ca sa poti elimina urina.
Cazuri similare mai stiu in Romania destule, dar pentru ca am 2 cazuri in familie, stiu ce vorbesc.
Asa ca, nu-mi vinde mie minciunile tale auzite la colt de strada, de pustani care iti recomanda sau vand proteina aia.

| BALEICUDAM a răspuns:

Conteaza Cum o iei in ce mod o iei Eu as zice ca daca iei 1 gram pe fiecare 10kg ale tale adica daca ai 70 de kilograme pui 7 g de pudră sau in general daca faci antrenament intensiv si asa pui maxim jumatate de cupa