| marrr a întrebat:

Hey TPUhappy Revin cu o intrebare. Eu am nevoie de aparat dentar, dar am auzit ca doare ingrozitor si am o prietena care a purtat doi ani si spune ca uneori plangea de durere:-s. Chiar asa de rau este? Mi-e fricastraight face. Pana la urma, ce este acest aparat dentar si in ce consta? Cat timp trebuie purtat? Te poti saruta daca ai aparat dentar?batting eyelashes Mi se vor irita buzele pe interior? Thx

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Butsilee a răspuns:

Eu am aparat dentar de 2 ani si ceva.
Daca ai nevoie de aparat dentar pune-ti, dupa o sa regretii, daca esti fata frumusica si ai dintii stranbi I don't want to see.
Cat despre prietena ta thinking E posibil sa exagereze a little :-s
Nu e dureroshappy E acceptabil in masura in care te incapatanezi sa-l portihappy
NU TREBUIE SA`TI FIE FRICAhappy
Iti spun din propria experienta ca nu te doare happy
El, aparatul dentar consta in indreptarea dintiilor, dandu-le o linie frumoasahappy
Cat despre perioada care trebuie sa-l portithinking depinde cat de deplasatii ai dintii, si asta difera de la persoana la persoana.
Logic ca te poti sarutahee hee
Cat despre iritarea buzelor, nu se pune problemaoh go on pentru ca sarma aparatului este pozitionata dedesubtul buzeihappy
Multa baftahappy Si gandeste-te ca o sa ai un zambet de milioane:X si o sa fi cea mai frumoasa dintre prietenele tale:X
Si nu te mai lua dupa toti si toate laughing ca nu merita sa te sperii degeaba oh go on
Id meu este no1girl_01 sa vorbim mai multehee hee

12 răspunsuri:
| allleeeee a răspuns:

Aparatul dentar este purtat in spatele dintilor.
Nu ti se vor irita buzele si poti sa te saruti.
PS:A avut o colega si nu spunea ca o doare niciodata.

| DiiDii_3743 a răspuns:

De care iti trebuie? daca iti trebuie fix eu port dinacela in prima saptamana e real, te va durea putin pana ce te vei obisnui, s-ar putea sa faci si cateva iritatii, dar dai cu glicerina boraxata si nu mai doara asa tare in jur de doi ani am inteles ca trebuie purtat si nu doare laughing cum spuneai ca prietena ta plangea de durere si da, din nou te poti saruta daca ai aparat dentar

| DiiDii_3743 a răspuns:

De care iti trebuie? daca iti trebuie fix eu port dinacela in prima saptamana e real, te va durea putin pana ce te vei obisnui, s-ar putea sa faci si cateva iritatii, dar dai cu glicerina boraxata si nu mai doare asa tare in jur de doi ani am inteles ca trebuie purtat si nu doare laughing cum spuneai ca prietena ta plangea de durere si da, din nou te poti saruta daca ai aparat dentar
ATENTIE! : ASTEA SUNT RASPUNSURI PENTRU APARAT FIX, CEL CARE NU SE POATE DA JOSwinkingwinking

| Georgy1033 a răspuns:

Buna.si eu am o verisioara care a purtat aparat dentar si cand vorbeam cu ea imi spunea ca nu o doare dar vorbea mai sasait aparatul dentar se poarta pentru a-ti indrepta dinti nu este dureros si te poti saruta iar buzele nu ti se vor irita ea nu a patit nimic crede-ma. mult succes ma bucur ca ti-am fost de ajutor FUNDA?

| crazyd33a_8320 a răspuns:

Si eu am avut aparat dentar timp de 2 aniwinking
Si mi-a placut foarte mult.
Imposibil, probabil acea fata te-a mintit cand a spus ca te a doare
Nici nu simti ca il ai in gura...cu timpul te vei obisnuii...
In caz de simti o durere aparatul este prea scurt pentru dintii taihappy

Sper ca te-am ajutat
>big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde de cat de strambi sunt dintii tai. Pana la urma de asta iti pui aparat dentar. Sa iti indrepti dintii. Daca sunt prea strambi este normal sa te doara, insa nu atat de tare incat sa plangi. Pentru a nu ti se irita buzele pe interior poti sa rogi medicul respectiv sa iti dea o ceara speciala care se pune pe acele pietricele ale aparatului in asa fel incat sa nu te iriti, sa nu faci rani. Iar in privinta sarutatului, vei putea sa te saruti dupa ce te vei obisnui putin cu aparatul in gura happy
Mult succes :*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am acum aparat dentar fix si nu e asa rau. Intr-adevar, dupa ce mi-l activeaza lunar, ma dor dintii 2-3 zile cam foarte tare, si mie mi s-a intamplat sa plang de durere. Dar sacrificiul merita, gandeste-te doar la ce zambet vei avea! In orice caz, mai putin de un an nu ai cum sa il porti. Chiar daca ti se indreapta dintii intr-un an, aparatul trebuie sa fie acolo pentru a nu se deplasa la loc. Dar e haios sa-l ai, eu imi pun lunar elastice colorate si sunt foarte dragute happy. Nu are de ce sa iti fie frica, durerea trece dupa 2-3 zile, dupa cum spuneam. Am plans si eu prima data cand mi l-a pus, imi simteam dintii foarte stransi. Cat despre buze, mie mi s-au iritat pe interior, dar mi-a trecut repede. Poti cere ortodentistului ceara speciala pe care o aplici pe brecheti si nu mai simti nimic. Deci, nu mai astepta! Fugi mai repede la cabinet si pune-ti!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu port aparat dentar fix.In primele ziele o sa te doara putin pana te obisnuiesti cu el.Depinde cat de strambi sunt dintii tai, dar medicul o sa iti spuna cat trebuie purtat.Eu am si sus si jos si trebuie sa il port 6 luni.Pentru a nu te irita rau va trebui sa te duci la medic sa iti dea o ceara pentru ati pune pe brecheti. Da logic ca te poti saruta dupa ce te obisnuiesti cu el.Si prietena ta exagereaza cand spune ca plange.
Id meu este al3xandra_dicu daca vrei sa stii mai multe despre aparatul dentar.happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Offfffffffff ce rau imi pare pentru tine si vorbesc cat de sincer poate un om. Si eu trebuie sa-mi pun la sfarsitul lunii si am aceeasi problema ca tine(mi-e frica) dar incurjeazate. La mine trebuie fix.

Apropo: da add la id: robertzic_gangsta si vom vorbi despre aparate dentarewinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din toate afirmatiile voastre naspa, aceasta e cea mai reala, garantez, exact asa e si la mine: Eu am acum aparat dentar fix si nu e asa rau. Intr-adevar, dupa ce mi-l activeaza lunar, ma dor dintii 2-3 zile cam foarte tare, si mie mi s-a intamplat sa plang de durere. Dar sacrificiul merita, gandeste-te doar la ce zambet vei avea! In orice caz, mai putin de un an nu ai cum sa il porti. Chiar daca ti se indreapta dintii intr-un an, aparatul trebuie sa fie acolo pentru a nu se deplasa la loc. Dar e haios sa-l ai, eu imi pun lunar elastice colorate si sunt foarte dragute. Nu are de ce sa iti fie frica, durerea trece dupa 2-3 zile, dupa cum spuneam. Am plans si eu prima data cand mi l-a pus, imi simteam dintii foarte stransi. Cat despre buze, mie mi s-au iritat pe interior, dar mi-a trecut repede. Poti cere ortodentistului ceara speciala pe care o aplici pe brecheti si nu mai simti nimic. Deci, nu mai astepta! Fugi mai repede la cabinet si pune-ti!

| Voievod a răspuns:

Te doare putin timp 30 min maxim o ora dupa activare :-s dar uneori erau activarii cand nu ma durea nimic happy!
P. S : si unele persoane vorbesc sasait nu toate de ex eu vorbeam normal la fel si cu mancatul! happy

| Voievod a răspuns:

Te doare putin timp 30 min maxim o ora dupa activare :-s dar uneori erau activarii cand nu ma durea nimic happy !
P.S : si unele persoane vorbesc sasait nu toate de ex eu vorbeam normal la fel si cu mancatul ! happy