| Ariyana a întrebat:

Hey,TPU! Sunt extrem de ingrijorata datorita unei afectiuni de sanatate pe care o am:constipatia.Am 13 ani si sufar de aceasta de aproape un an.M-am dus la un medic homeopat extrem de bun si ii urmez tratamentul si a avut efecte la inceput.Inca il tin, dar acum nu prea isi mai face efectul.As vrea sa stiu ce remedii naturiste exista pentru a scapa de aceasta afectiune deoarece imi schimba chiar si fizicul.Eu sunt foarte slaba, am 41 de kg si 1.71 m, dar stomacul mi se umfla datorita acestui fapt.Nu mananc multe dulciuri si evit multe alimente care se digera greu, beau 2 litri de apa pe zi sau chiar mai mult, la intervale de timp de minim 30 de min fata de cand mananc si mananc multe fructe, si acestea pe stomacul gol sau dupa minim o ora dupa ce am mancat hrana obisnuita.As vrea neaparat sa imi spuneti cate ceva ca sa pot scapa! De asemenea,am mancat timp de cateva zile doar fructe si digestia a fost extrem de buna, dar am si slabit in acelasi timp si parintii mei oricum ma considera aproape anorexica si nu m-au lasat sa continui cu aceasta.Va multumesc din suflet pentru ajutor!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| KellyGreen a răspuns:

Buna!
Incerca sa bei ceaiuri, detoxifica mult mai bine organismul decat o face apa. Incerca sa mai mergi si la alti medici, pe net nu o sa iti dea nimeni solutia salvatoare.

| ostea a răspuns:

Esti cumva stresata?

| Ariyana explică (pentru ostea):

Da,de multe ori.Este o stare care a devenit destul de comuna pentru mine.

| ostea a răspuns (pentru Ariyana):

Aici este problema.Degeaba mananci mancare sanatoasa daca tu gandesti negativ in viata ta.Gandurile te infuenteaza mult si trebuie sa adopti o atitudine mult mai pozitiva atat cat mananci atat cat esti pe strada si te plimbi, atat cat te uiti la un film. Orice ai face fii pozitiva.

| Empathizer a răspuns:

Nu poti manca doar fructe, asta e clar. Mananca si lapte, iaurt, branzeturi nefermentate, smantana, oua si carne (dar nu mezeluri). Condimenteaza mancarea cu cimbru si bea ceai de chimen, ca sa nu te mai balonezi. Seara te ajuta un compot de prune uscate, indulcit cu putina miere dupa ce s-a racit.

Si consulta si un medic alopat, ca sa faci cateva investigatii. Constipatia s-ar putea sa fie efectul suferintei unui organ digestiv (fiere, ficat, stomac).

| 01rukia01 a răspuns:

Un an?! ce dracu...trebuie sa mai faci si ceva miscare si sa bei un ceai.da nasol de tine ca esti slaba.41 de kile la 1.71...wtf.ingrasa-te tata ca o sa arati muuuult mai bine.la inaltimea ta ar trebui sa ai cam 65-70 de kile.
eu am 1.57 si 55 de kile si n-arat deloc rau asa.

| Ariyana explică (pentru 01rukia01):

Cert este ca fac si miscare big grin.Merg in fiecare zi 3-4 km pe jos. Ceea ce mie imi ia cam o ora-o ora si jumatate.

| Karmesytta a răspuns:

Stii de 4 zile ma confrunt si eu cu constipatia... pana acum radeam de cei care ziceau ca sunt constipati dar acum stiu si eu ce inseamna asata si ce stari nasoalelaughing) ia ceai de crusin e foarte bun pentru constipatie

| anonim2596 a răspuns:

Nu bea apa, pentru ca asta agraveaza problema, bea ceaiuri pentru a se calma.Nu mai are efect tratamenul de la doctor pentru ca corpul tau s-a adaptat la ce iei tu.Bea ceaiurisi nu apa.Sucul de lamaie e bun si sunt niste pliculete cu gust de portocala(smecta asa se numes). Astept cu nerabdare funda! Cred ca am fost de folos poate putin.

| Ariyana explică (pentru anonim2596):

Hey big grin.Am detectat anumite informatii gresite in ceea ce ai scris...smecta e pentru diaree si agraveaza constipatia. Ceaiurile, daca nu sunt laxative(care dau dependenta, oricum)nu sunt bune pentru constipatie si apa este cea mai recomandata deoarece in amestec cu alimentele se face mai usor de digerat...big grin