Buna,untul nu margarina inseamna grasimi sanatoase, benefice organismului uman, rolul grasimilor in organism http://www.morandicom.ro/rolul-grasimilor-in-organism.html
Israelienii mănâncă mai puține grăsimi animale și colesterol și mai puține calorii decât americanii, dar au rate comparabile de boli de inimă, obezitate, diabet și multe tipuri de cancer. Ei au o dietă ideală, în ceea ce privește piramida alimentară americană, dar departe de sănătatea ideală. "[3]
https://en.wikipedia.org/wiki/Israeli_paradox
desi cum ca grasiimile provoaca boli este un mit
Dar ce se intampla daca ne uitam la cifre? O comparatie intre ratele de deces din cauza bolilor coronariene si cantitatea de grasime animala si de colesterol la un anumit moment arata ca Franta este, totusi, neobisnuit de protejata. Iar la o comparatie intre ratele de deces si tipul de alimentatie de acum doua decenii, este tot in afara liniei. Cum este posibil? Se pare ca medicii francezi nu mentioneaza decesele cauzate de bolile cardiace ischemice pe certificatul de deces, in proportie de 20%, dupa cum a scos la iveala o investigatie facuta de Organizatia Mondiala a Sanatatii.
https://viataverdeviu.ro/ce-este-paradoxul-francez
Depinde. Are prea multe calorii. E adevarat ca este si unt mai slab dar oricum... Mai mult: cine stie cate chimicale are in el. In afara de ce-i facut in casa totul este plin de chimicale astazi. Cum crezi ca rezista cu lunile prin magazine?
Iar faci pe desteptul pe aici? Este produs din smantana pasteurizata si rezista tocmai pentru ca e unt, grasimile rezista timp indelungat. Nu are chimicale, are doar ce scrie pe ambalaj. Luati-va unt produs in Romania (de recomandat Albalact) si e sanatos, in cantitati mici.
Eu nu fac pe desteptul chiar sunt pentru ca, spre deosebire de tine, mai si citesc. In primul rand ca nu mai sunt fabrici de produse lactate romanesti. Albalact (spre exemplu) are capital romanesc dar este condusa de straini. Apoi untul este produsul cel mai falsificat din alimentatia noastra. Ca sa-l deosebesti si si tu sa nu mori fara sa fi aflat, (nu vreau sa te jignesc cum esti cum m-ai jignit tu) fa urmatorul lucru: pune-l untr-o cana cu apa fierminte. Daca se lasa fulgi e falsficat. Daca se topeste si lichidul devine galbui, e bun. Apoi eu n-am vorbit de grasimi. Untul este cel mai bine imitat de margarină pe bază de grăsimi hidrogenate, obţinute din uleiuri vegetale sau din grăsime de peste dezodorizată şi chiar cu untură de porc ori seu de vită. Eu am vorbit de aditivii si chimicalele care se adauga. Chiar esti atat de... naiva sa crezi ce scrie pe ambalaj? Stii ca nu avem institutii care sa controleze asemenea firme? Rar se mai trezeste protectia consumatorului si atunci doar daca ii duce cineva, ceva, la control. Daca nu esti documentata in domeniu nu da sfaturi la altii! Da raspunsul tau cui a intrebat si vezi-ti de viata ta limitata. Sau daca vrei mai si citeste!
Nu ma refeream numai la raspunsul asta, ai foarte multe raspunsuri in care spui niste lucruri false si te mai dai si cocos pe deasupra. Stai linistit ca nu esti!
Tu esti o gaina. Stai linistita!
Untul este sanatos doar ca este gras si trebuie mancat cu moderatie (de preferat la micul dejun). Si e imporntant sa nu se confunde cu margarina care e produs 100% chimic.
Eu zic ca nu are cum sa fie sănătos, din moment ce contine multe grăsimi polisaturate.
oceanoflove întreabă: