Bună!
Poţi încerca să consumi alimente care îngraşă - vezi detalii la linkul :
http://www.slabescu.ro/alimente-care-ingrasa/
http://www.rtv.net/......43943.html
http://www.unica.ro/......29312.html
http://www.divahair.ro/......e_ingrasa_
http://www.evz.ro/detalii/stiri/top-10-alimente-care-ingrasa-943598.html
http://www.ginecologie.ro/Default.aspx?&articolid=174&tabid=127
http://www.clickpentrufemei.ro/......_5256.html
Vezi diverse diete de îngrăşare la linkul :
http://www.sfatulmedicului.ro/Diete-de-ingrasare/regim-de-ingrasare_1476
http://www.stilfeminin.ro/......le-an.html
http://www.dietetik.ro/diete/diete-pentru-ingrasare
http://www.slabsaugras.ro/diete-pentru-ingrasat-cat-21/
http://www.topsanatate.ro/stil-de-viata/nutritie/dieta-de-ingrasare/
http://www.gandul.info/......c-10263825
http://www.divahair.ro/......_ingrasare
http://www.ele.ro/......zile-25991
Se mănâncă la ore REGULATE : micul dejun se ia între 7-8; prânzul se ia între 12, 30-13, 30; iar cina între 18-19.
La ora 10 şi 15 se poate lua o "gustare".
Ar fi INDICAT să consulţi şi un medic NUTRIŢIONIST!
Toate cele bune.
Hei!
Pai daca esti slab poti sa mergi la farmacie si sa ceri : Baraka, eu una folosesc si m-am ingrasat foarte mult dupa aceea.
Te gandesti ca daca mananci mai mult si mai des, vei ajunge la greutatea optima si vei experimenta din nou sentimentul multumirii de sine. Sunt si multi prieteni care afirma acest lucru...
Inainte de a incepe efectiv sa te "indopi", trebuie sa stii ca odata cu modificarea unor functii ale metabolismului mai exista o serie de riscuri, cum ar fi cresterea sanselor pentru infarct si angina pectorala. Evita asadar ingrasarea brusca si incepi prin a manca mai multe mese pe zi, fara prajeli, produse foarte grase si alte alimente care ar duce la cresterea colesterolului si depunerea acestuia pe vasele de sange.
In fapt, tu nu cauti ca prin procesul ingrasarii sa acumulezi grasime propriu-zis, pentru ca apoi sa apara riscul obezitatii, ci sa iti definesti mai degraba masa musculara.
Indiferent ca este vorba de slabire, ingrasare sau mentinerea greutatii, numitorul comun este echilibrul alimentar. O alimentatie necontrolata, al carei obiectiv "disperat" este de a mai castiga putin in greutate, e un risc evident de esec.
Dieta de ingrasare trebuie inceputa prin evaluarea exacta a cantitatii de calorii si proteine necesare corpului tau. Mai degraba decat sa iti propunem retete concrete, care ar putea sa nu ti se adapteze, iti prezentam lista unor alimente insotite de numarul de calorii si proteine pe care le contin si cateva produse pe care ar trebui sa le consumi pentru a castiga kilograme in mod natural.
Carne de curca – calorii: 179 – proteine: 24.5
Carne de miel – calorii: 260 – proteine: 18
Carne de porc grasa - calorii: 340 – proteine: 15
Carne de porc slaba – calorii: 142 – proteine: 20.4
Carne de pui – calorii: 142 – proteine: 21
Carne de vaca grasa – calorii: 277 – proteine: 12
Carne de vaca slaba – calorii: 104 – proteine: 20.4
Crap – calorii: 104 – proteine: 18.9
Ficat de porc – calorii: 146.2 – proteine: 19
Heringi in sos tomat – calorii: 170 – proteine: 16.2
Heringi – calorii: 167 – proteine: 18
Heringi in ulei – calorii: 325 – proteine: 13.7
Icre crap – calorii: 192 – proteine: 19.5
Macrou in sos tomat – calorii: 164 – proteine: 14.5
Macrou in ulei – calorii: 259 – proteine: 16.2
Parizer – calorii: 290 – din care proteine: 10.2
Pate de ficat – calorii: 261 – proteine: 19.6
Salam de vara – calorii: 519 – proteine: 20
Stavrid – calorii: 114 – proteine: 21
Stavrid in sos tomat – calorii: 125 – proteine: 15.5
Carne de oaie – calorii: 181 – proteine: 17
In principiu, se recomanda trei mese pe zi, insa poti manca mai putin si de 5-6 ori. Este bine sa eviti gustarile dintre mese, consumand in schimb, intre orele 10.00-11.00 si 16.00-17.00, fructe uscate, produse lactate, cereale sau batoane proteice.
Alimentele indicate sunt bananele, nucile cu sare, painea integrala, laptele (cat mai putin degresat), untul, branza, ouale fierte, carnea de vita fiarta, fainoasele, carnea de peste, supele cu fidea, cartofii fierti si compotul din orice fructe. Bea multe lichide cu valoare proteica ridicata, consuma alimente bogate in amidon si sosuri din diverse combinatii sau pe baza de smantana.
Trebuie sa tii seama atat de produsele in sine, cat si de amestecul lor: iaurt cu fulgi de grau; paine integrala + 1, 2 oua fierte + un pahar cu lapte; paine integrala + supa; carne de vita + piure de cartofi sau paste fainoase; miez de nuca + unt (+ banana); peste + cartofi fierti + unt.
Nu uita ca trebuie sa faci totul cu moderatie, pentru a-ti pastra sanatatea. Unele persoane raman slabe indiferent de cantitatea alimentelor pe care le consuma, prin natura metabolismului, spre deosebire de altele care par sa castige in greutate si in urma unei inghitituri de apa. Inainte de a urma un program de dieta, cunoaste-ti organismul, urmareste-i reactiile si... ai grija de tine!
Mai intai, discutia cu medicul de familie si apoi cu medicul specialist endocrinolog este esentiala. In unele cazuri, medicul poate prescrie o medicatie ajutatoare cresterii ponderale sau poate efectua o serie de teste care sa puna in evidenta anumite probleme. Odata ce se stabileste ca nu este vorba de o anumita patologie se pot aplica o serie de masuri care ar putea duce la cresterea in greutate.
1. Stabilirea si respectarea unui program alimentar regulat. Trei mese principale si 3 sau 4 gustari intre acestea sunt recomandate. Gustarile trebuie sa fie bine incarcate caloric dar si nutritiv deoarece ele reprezinta suplimente alimentare la o dieta sanatoasa.
Daca intoleranta la lactoza nu reprezinta o problema, se pot include in dieta produse lactate cum ar fi untul si inghetata. Totusi foarte mult zahar si grasime nu trebuie consumate.
2. Alimentele care nu trebuie sa lipseasca din dieta sunt: painea integrala, cartofii, fasolea uscata, branza, ouale, carnea si pestele. La intocmitea unui meniu trebuie alese alimentele cu valori calorice superioare iar la prepararea mancarurilor trebuie folosite alimente suplimentare care sa creasca valoarea energetica a meselor. De exemplu: cand se prepara snitele, in aluatul stratului pane se poate adauga si lapte praf sau germeni de grau. La prepararea tartinelor se poate adauga branza in exces, iar in laptele cu cereale se pot adauga fructe.
3. Exista de asemenea in comert o serie de suplimente nutritive sub forma de creme, batoane sau bomboane, care sunt convenabile si eficiente.
4. Activitatea fizica la sala de fitness trebuie sa se reduca la un program de ridicare de greutati usoare, pentru a dezvolta masa musculara.
5. Stresul mental si emotional trebuie redus cat mai mult cu putinta. Exercitiile de relaxare sunt de asemenea recomandate.
Cantarirea trebuie sa se faca doar o data pe saptamana intrucat fluctuatiile de greutate pot crea o falsa impresie asupra eficientei acetor masuri si implicit frustrare si stres emotional.
Sper ca ti-am fost de ajutor!
Fundita?
O zi buna!
Du-te la un medic nutritionist, nu te lua dupa tot felul de diete gasite pe internet, si nu lua medicamente, doar pentru ca la unii functioneaza. SI NU TE INDOPA CU MANCARE, O SA REGRETI MAI TARZIU. Bafta!
Hey carnea de pasare nu ingrasa in primul rand(de porc cel mai mult)
Poti sa iti iei de la farmacie pastile pentru pofta de mancare, sau mananci seara cel mai gras(carne, paine, paste fainoase, cipsuri, dulciuri, cartofi prajiti, etc)