Ai momente când realizezi că stai încordat?
Ai momente când te ai trezit și ai realizat că stăteai cu ochii strânși-inchisi?
Simți momente de teama nejustificată?
Nu.
Nu.
Doar frica de moarte, chiar daca sunt tanar sanatos.
Ce înseamnă pentru tine frică de moarte?
Pur și simplu te înspăimântă gândul că Intr o zi vei muri sau stai cu gândul că ești bolnav sau te vei îmbolnăvi sau alte chestii care vor duce la moartea ta?
Stau cu gândul la faptul ca as putea fi bolnav și as murii în somn
Ești ipohondru, probabil suferi și de tulburări anxioase. Caută un medic psihiatru și discuta cu el.
Se poate sa fie ceva genetic care determina aceste palpitatii. Pulsul normal este intre 60 si 100 (functie de varsta). Trebuie sa-ti iei si tensiunea arteriala.
Si eu am pusee de tahicardie. Pot fi de fapt niste batai scapate (sau ritm scapat) datorita unui blocaj de intrare temporar, sau niste batai premature datorita unei hiperexcitabilitati (consum cafeina, spre exemplu).
In general aceste lucruri sunt greu de diagnosticat la cabinetul medical. Ar trebui sa ai un dispozitiv pe care sa-l porti mereu cu tine si care sa surprinda aceste batai. Sunt investigatii destul de scumpe cred, iar tratamentul este si mai scump (asta daca este posibil, caci multe nu se pot trata). Oricum, astfel de conditii rareori reprezinta probleme serioase. Sunt considerate conditii benigne.
Deocamdata nu treuie sa-ti faci griji. In momentul in care se opreste sau are 0 (zero) batai pe minut atunci e momentul sa te ingrijorezi.